Opplevelsesformidler – der sanser og kunnskap møtes
De beste ølsmakingene og kursene om øl, mjød, sider, akevitt, whisky og sake får du hos Ølakademiet. Noen smakinger er i kombinasjon med mat.
Jakter du en gave? Gi en opplevelse!
Ølakademiet er et folkelig møtested for nybegynneren, men også for den mat- og drikkeinteresserte.
Opplev stemningen med en nøytral og uavhengig aktør – som gir mangfold i utvalg og smak!
Kurskalender – Smakinger og kurs
Kursholderne hos Ølakademiet er sommelierer, bryggere, guider og øldommere for VG.
Alle utvalgt for både å være blant landets beste fagfolk, samtidig som de evner å formidle faget gjennom deltakelse, bruk av sanser, historiefortelling og humor.
Lær norsk drikke med Ølakademiet
Redaksjonelle artikler
Stor test av Trappistøl på Vinmonopolet
Trappistøl – Ølets «aller helligste» dråper kommer rett fra klostrene og kanskje snart til et glass nær deg. Vi har testet 19 ulike Trappistøl. Se karakterene!
Alkoholsalg dagen før fri- og helligdager
Perioder med mange helligdager – skaper mye forvirring rund salgstider for alkohol. Her finner du åpningstidene for fridagene i mai.
Akevitt-entusiast vant Eske Bille-prisen
Årets vinner av Eske Bille-prisen 2024 er Hans Ingi Råheim Tryggvason, en akevitt-entusiast som brenner for å formidle kunnskap.
Akevittens dag – Norske dråper i glasset
13. april er det akevittens dag. Vi hever glasset med edle norske dråper og feirer at akevitten er 493 år. Bli med på feiringen!
Påskekonkurranse – Vinn 10 flaxlodd og påskeegg
Delta i påskekonkurransen og vinn 10 flaxlodd og påskeegg fra Ølakademiet!
Påskecocktailen – Mimosa med norsk sider
Mimosa er perfekt for å løfte stemningen under påskefeiringen med sin sprudlende og fruktige smak!