Burger og øl

Oel og burger hos Oelakademiet.

Gjennom 3 miniburgere (sliders) lærer du å velge riktig øl til hamburger. Garnityret varierer med sesong, og legger grunnlag for hvilke øl som passer best til.

  • Pris: 875,-
  • Varighet: 90 minutter
  • Aldersgrense: 18 år
  • Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71, 0552 Oslo

Uansett om man kaller det burger eller hamburger, miniburger eller sliders, er det ingen tvil om at det smaker digg! En stor andel vil også velge en øl til burgeren, og det gjør selvfølgelig vi også.

Men du kan med fordel velge en annen øl til burgeren, hvis tilbehøret er sødmefylt som f.eks syltet rødløk, enn om du spiser en hamburger med rå løk. På dette kurset lærer du hvorfor, og hvilke grunnregler du skal gå etter når du velger øl til mat generelt.

Men mest av alt er dette en smakfull opplevelse med gode burgere og drikke i fokus.

Danskene liker å tro at emigranten Louis Lassen var den første som serverte hamburgere. Det skal ha skjedd i 1895 på kaféen Louis’ Lunch i New Haven der han serverte hakkekjøtt i toast sandwich, tilsatt enten løk, tomat eller ost.

Men både Tyskland og USA krever sin del av æren. En rett som kalt Hamburg Steak skal nemlig ha vært servert mellom to stykker brød på Hamburg America Line – men her er eksakt årstall usikkert noe usikkert.

Selv om Boston Journal refererer til Hamburg Steak i 1884 var det først ved verdensutstillingen i St. Louis i 1904 hamburgeren ble anerkjent nasjonalt i USA, da New York Tribune refererte til hamburger som årets mat-innovasjon.

Lær kunsten å velge øl til hamburger hos oss!


how to add a google map to a website

Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.  

Neste kurs

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort til øl og burger

Denne spennende opplevelsen finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om lokale aktører.

Øl og mat kurs – alternativer