Akevittkåseri – 30 min industrihistorie

kr 395,00

Kategori:

Beskrivelse

Startet av en bok for bonden, om økt selvfølelse og utnyttelse av norske råvarer – via skipet Trondhiems Prøve, til det som i dag er en stolt, norsk industri.

Poteten var for mange en knoll å knekke. Den var ikke nevnt i Bibelen, og det som vokste under bakken tilhørte også en viss mann som man helst ikke hadde noe forhold til. Også skottene hadde et anstrengt forhold til knollen, de forbød den på 1800-tallet – rett og slett fordi kvinner ble så lett med barn av den.

Her til lands reddet den derimot mange fra sult og nød, og i Markens Grøde skrev Hamsun: «Aa Poteten er en makeløs Frugt, den står i Tørke, den står i Væte, men vokser.» Etter hvert fant den også veien inn i akevitt, etter at Christoffer Hammer i en bok om selvberging for bønder oppfordret til bedre utnyttelse av råvarene.

Et skip som seilte fra Trondheim til Jakarta med blant annet sprit som handelsvare, måtte returnere med denne. Kanskje falt den ikke i smak i det fjerne Østen, men vel hjemme konkluderte man med at reisen hadde gjort spriten godt – noe som la grunnlaget for linjeakevitt.

Bli med Ølakademiet inn i den gode historien om «livets vann» mens du nipper til sakens kjerne.


Juleølkåseri gjennomføres i Ølakademiets lokaler på Grünerløkka

Varighet 30 minutter.
Minste anltall 10 personer.

Be om et uforpliktende tilbud

Andre alternativer: Juleølkårseri | Juleølsmaking | Ølsmaking original

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Akevittkåseri – 30 min industrihistorie”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *