Jørn Tore Persen – ølsommelier

Jørn Tores interesse for øl startet i 2001, da han ble ansatt i bryggeriet Ringnes som ølguide. Den gang var det mye pils, mørk lager og noe ale i markedet. Etter å ha forelest om øl i 6 år, takket han av hos bryggeriet Ringnes og startet Ølakademiet. Oppblomstringen av stadige håndverksbryggerier og nye ølstiler kom til og øl var drikken med størst vekst i Norge.

Med Jørn Tores ledererfaring og markedsutdannelse, stor kunnskapsbase om faget og erfaring fra å holde ølsmakinger fikk Ølakademiet sin oppstart i 2008. Tre hovedområder var da i fokus; ølsmaking, ølbrygging og øl & mat. Etter 12 år i ølets tjeneste er Ølakademiet i dag Norges ledende kursformidler innenfor ølfaget.

Jørn Tore er lidenskapelig opptatt av øl og finner smakene og ølets unike egenskaper særdeles interessante, spesielt når det kommer til øl & mat. Han er fagutdannet kokk og elsker å dele sin «passion», samt tips og triks om øl & mat i kombinasjon. Jørn holder smakinger og ulike ølkurs i hele landet for individuelle gjester og bedrifter, men også for hotell og restaurantbransjen og dagligvarekjeder.

I dag er Jørn Tore salg- og markedssjef i Ølakademiet. Han jobber med større prosjekter som Juleølpremieren og brukes som dommer i konkurranser og øltester for landets største aviser.

Etter lang bransjeerfaring synes han selv det var på høy tid å formalisere sin rolle gjennom utdannelsen ølkelner. Man blir i denne bransjen aldri utlært og det er dette som gjør faget så utrolig spennende å jobbe med. Å få lov til å smake på mye godt øl er ikke dagligdags for alle, samtidig som man kan få lov til å formidle kunnskap om øl og mat til glade mennesker. Ja, da nyter man selvsagt livet.