Publisert Legg igjen en kommentar

Oppskrift på lutefisk og ertepuré med øl

Lutefisk oppskrift.
Oppskrift på lutefisk med øl Foto Malene Kolstø

Lutefisk har lange tradisjoner, og stadig flere av oss spiser det i julen. Mulige tilbehør er mange og ofte stedbunden, men vi er mest vant med bacon og ertepuré.

Du kan selvsagt dampe lutefisken i en kjele, men bruk da alltid rist. Vi sverger til å tilberede den i stekeovnen, det synes vi gir best smak og konsistens.

Ertepuré lager vi fra bunnen av. Og vi lager den alltid med et sødmefylt juleøl!

Oppskrift – slik tilbereder du lutefisk i stekeovn

Dette trenger du (4 porsjoner):

  • 2 kg lutefisk
  • 200 g bacon
  • 2 ss salt

Slik gjør du

Oppskrift – ertepure med juleøl

Dette trenger du (4 porsjoner):

  • 500 g frosne grønne erter
  • Sødmefylt juleøl, eksempelvis Lade Gaards Juleøl butikk
  • 130 g meiersmør
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Anbefalt tilbehør:

  • Ertepure med juleøl (oppskrift nedenfor)
  • Bacon
  • Mandelpoteter

Noen vil også ha lefse, ribbefett, hvit saus, sirup, sennep og geitost i tillegg.

Slik velger du øl til lutefisk

Til lutefisk skal du velge øl etter tilbehøret.

Les også årets anbefalinger: Slik velger du beste øl til lutefisk

Grafikk med tekst gode julegavetips fra Oelakademiet
Se vår store julegaveguide og julegavetips!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *