
Øk din kompetanse med et nytt fagkurs om øl! Du lærer om ølets ingredienser, bryggeprosess, sensorisk gjennomgang, ølstiler og familier. Trender står sentralt.
- Pris: 11.500,-
- Varighet: 15 timer over 2 dager
- Aldersgrense: 18 år
- Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71 A, 0552 Oslo
Øk din ølkompetanse med dette nye kurset!
Gjennom ett to dagers kurs om ølets ingredienser, bryggeprosess, sensorisk gjennomgang, ølstiler, familier og faguttrykk står du sterkere i møtet med en mer krevende ølkunde. Vi oppdaterer deg på trender og hva som skjer i øl-Norge. Bli med på ett to dagers kurs med øl i fokus.
Fagprogram dag 1 – Intro, bedriftsbesøk, teori og praktiske øvelser i ølfaget
- Velkomst og introduksjon øl – I et historisk perspektiv, fra industri til håndverksøl.
- Ingredienser malt – humle – gjær og vann.
- Ølbrygging – Innføring i produksjonsprosess.
- Bedriftsbesøk – Vi besøker et lokalt bryggeri på Grünerløkka! Her møter vi en ølbrygger.
- Grunnsmaker og sensorisk bedømmelse av øl – Lær ølsmaking med proffe sommelierer som tester øl for VG.
- Gruppearbeid og fremføring – Blindsmaking.
- Ølstiler og ulike familier – opprinnelse, historie og typeriktighet.
- Praktisk øvelse/smaking av gjærdrevne øltyper. Vi smaker på 10 ulike øl/merker.
Fagprogram dag 2 – Øl og mat, bevisstgjøring og trender rundt ølfaget
- Praktisk øvelse/smaking av maltrike og humledrevne øltyper. Vi smaker på 20 ulike øl/merker.
- Ølfeil – Hva kan gå feil i produksjonen og hvilke usmaker kan oppstå? Vi smaker på de vanligste feilene i øl.
- Øl og mat på samme fat – Hvordan matcher vi øl til mat? Vi smaker på 5 ulike småretter i kombinasjon med øl.
- Gruppearbeid og fremføring – Øl og mat matching.
- Trender gjennom et historisk perspektiv, erfaringer og betraktninger – Hva skjer i øl-Norge?
- Hvordan selge spesialøl i butikk, pub/restaurant? Her står menyer, vareutvalg, vareplassering og kunnskap sentralt.
- Hvordan imøtekomme en mer krevende øl-kunde? Vi gir deg tipsene ut fra kundens behov!
- Konkurransefortrinn – Hvordan differensiere seg fra konkurrenter i et krevende øl-marked?
- Fagutrykk verdt å kjenne til, glassvalg, renhold og tapping av øl – Vi besøker en lokal pub og får besøk av en verdensmester!
- Veien videre, utdeling av diplom og sluttevaluering.
Kurset er lagt opp med forelesninger, praktiske øvelser, individuelt-/gruppearbeid, presentasjoner og bedriftsbesøk. Undervisningen er lagt opp med 45 minutters intervaller og det servers lunsj begge dager. Det utdeles diplom etter endt kurs.
Våre fagkurs passer for kokker, serverings- og barpersonell, eiere, butikkpersonale, bryggerier eller for de som bare er interessert i god mat og drikke.
Hva lærer og får du på kurset?
- Innsikt i historien til norsk øl- og drikketradisjoner.
- Forståelse for ølets ingredienser og produksjonsprosess.
- Utdypende kunnskap om sensorikk, ølstiler-/familier og smaksprofiler.
- Gjennom teknikker og praktiske øvelser kunne skille ulike ølstiler og familier fra hverandre.
- Kunne kartlegge feil i ølene og hva som har gått galt i bryggeprossess.
- Økt forståelse for øl og mat i kombinasjon.
- Økt forståelse trender og hvordan man skal selge spesialøl til en mer krevende øl-kunde.
- Gode tips til hvordan man skal differensiere seg fra konkurrenter i et stadig mer krevende marked.
- På kurset knyttes nye kontakter og det utdeles diplom.
Kursavgift
Prisen for kurset er kr. 11.500,- inkl. mva.
I kursavgiften er det inkludert kursmateriell, lunsj, frukt, kaffe/te og mineralvann begge dagene.
Om tilbyder og foredragsholdere
Ølakademiet er landets ledende kurs- og opplevelsesformidler innenfor ølfaget. Vårt team har bred erfaring og formidler også kunnskap fra fagfeltene mjød, sider, sake, akevitt og whisky.
Alle våre kursholdere har en glødende interesse for å spre mat- og drikke igjennom fag, entusiasme, deltakelse, smakinger, historiefortelling og humor. Vi jobber etter verdier som kunnskap, engasjement, gjestfrihet og inkludering.
Foredragsholdere på kurset er:
- Luis Herreros – Daglig leder og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
- Jørn Tore Persen – Markedssjef og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
- Lucian Amundsen, foreleser hos Ølakademiet og ølsommelier.
Spørsmål og svar
Hvor avholdes kursene?
Alle kursene avholdes hos Ølakademiet i Thorvald Meyersgate 71 i Oslo.
Hva er nærmeste trikkestopp til Ølakadmiets lokaler?
Ølakademiet ligger rett ved siden av trikkestoppet ved Schous Plass. Fra Oslo S (Jernbanetorget) tar man trikk 11, 12 eller 18. Reisetiden er 8-10 minutter.
Kan jeg kjøre til og fra Ølakademiet?
Vi anbefaler ikke at du kjører bil til våre lokaler, da du kommer til å smake på ganske mye øl under kursene. Vi har heller ikke noe mulighet for parkering utenfor våre lokaler.
På hvilket tidspunkt starter og avsluttes kursene?
Fagkursene går på dagtid. Sjekk det enkelt kurs for detaljer om tider.
Hvilke språk foreleses det på?
Forelesningene går på norsk. Kursmateriellet er på norsk, men noe anbefalt litteratur vil være på engelsk.
Trenger jeg å medbringe noe til kurset?
Nei, det er ikke behøvelig å ha med noe til de ulike kursene. Om det blir aktuelt vil du få beskjed av kursinstruktør/foredragsholder.
Vil det bli servert noe å spise under kurset?
Ja, det vil bli servert en god lunsj, frukt, mineralvann, kaffe og te under kursene. Allergier eller spesialtilpassing av mat må gis beskjed om på forhånd.
Hvordan melder jeg meg på kurs og hvordan betaler jeg?
Du melder deg på via vår hjemmeside. Etter din påmelding vil du motta en faktura som må være betalt i god tid før kurset starter.
Kan jeg kansellere min bestilling og få tilbakebetalt kursavgift?
Påmelding til kursene er bindene og kan ikke kanselleres. Om du ønsker å endre din bestilling kan det skje inntil 2 uker før kurset. Det er da kun navnet på deltaker du kan endre.
Vi refunderer ikke kursavgift.
Merk at Ølakademiet kan kansellere kursene om minimumsantall for antall deltagere ikke oppnås. Minste antall for dette kurset 10 deltakere
Betingelser
- Påmeldingen er bindende, men navn på deltaker kan endres opp til 2 uker før kurset.
- Opplysninger du oppgir vil, fra vår side, kun bli benyttet til kommunikasjon i forbindelse med kurset. Se for øvrig vår personvernerklæring.
- Aldersgrense for kurset er 18 år.
- Ved få påmeldte kan kurset avlyses.
- Deltakeren skal da ha beskjed senest 14 dager før oppsatt kurs. Ved uforutsette hendelser utenfor vår kontroll kan kurset avlyses senere. Nytt kurs skal tilbys innen rimelig tid.
- Ølakademiet kan ikke stilles til ansvar for annet enn kursavgiften. Eventuell transport samt overnatting erstattes ikke.
- Betaling skal skje via tilsendt faktura innen betalingsfrist.
- Forsinket betaling kan kun skje etter nærmere avtale. Ubetalt faktura vil føre til omkostninger.
- Etter at betalingsfristen er utløpt kan vi ikke lenger garantere din plass på kurset.
- Selv om plassen ikke benyttes frafaller ikke betalingsplikten.
Vis kart
Neste Kurs
Gavekort

Dette kurset finnes også som gavekort, en hyggelig gest til den som skal ta kurset. Deltaker må selv underrette oss om gavekortet og oppgi gyldig gavekort nummer.