Øk din ølkompetanse – fagkurs øl 2 dager

Øk din kompetanse med et nytt fagkurs om øl! Du lærer om ølets ingredienser, bryggeprosess, sensorisk gjennomgang, ølstiler og familier. Trender står sentralt.

  • Pris: 11.500,-
  • Varighet: 15 timer over 2 dager
  • Aldersgrense: 18 år
  • Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71 A, 0552 Oslo

Øk din ølkompetanse med dette nye kurset!

Gjennom ett to dagers kurs om ølets ingredienser, bryggeprosess, sensorisk gjennomgang, ølstiler, familier og faguttrykk står du sterkere i møtet med en mer krevende ølkunde. Vi oppdaterer deg på trender og hva som skjer i øl-Norge. Bli med på ett to dagers kurs med øl i fokus.

Fagprogram dag 1 – Intro, bedriftsbesøk, teori og praktiske øvelser i ølfaget

  • Velkomst og introduksjon øl – I et historisk perspektiv, fra industri til håndverksøl.
  • Ingredienser malt – humle – gjær og vann.
  • Ølbrygging – Innføring i produksjonsprosess.
  • Bedriftsbesøk – Vi besøker et lokalt bryggeri på Grünerløkka! Her møter vi en ølbrygger.
  • Grunnsmaker og sensorisk bedømmelse av øl – Lær ølsmaking med proffe sommelierer som tester øl for VG.
  • Gruppearbeid og fremføring – Blindsmaking.
  • Ølstiler og ulike familier – opprinnelse, historie og typeriktighet.
  • Praktisk øvelse/smaking av gjærdrevne øltyper. Vi smaker på 10 ulike øl/merker.

Fagprogram dag 2 – Øl og mat, bevisstgjøring og trender rundt ølfaget

  • Praktisk øvelse/smaking av maltrike og humledrevne øltyper. Vi smaker på 20 ulike øl/merker.
  • Ølfeil – Hva kan gå feil i produksjonen og hvilke usmaker kan oppstå? Vi smaker på de vanligste feilene i øl.
  • Øl og mat på samme fat – Hvordan matcher vi øl til mat? Vi smaker på 5 ulike småretter i kombinasjon med øl.
  • Gruppearbeid og fremføring – Øl og mat matching.
  • Trender gjennom et historisk perspektiv, erfaringer og betraktninger – Hva skjer i øl-Norge?
  • Hvordan selge spesialøl i butikk, pub/restaurant? Her står menyer, vareutvalg, vareplassering og kunnskap sentralt.
  • Hvordan imøtekomme en mer krevende øl-kunde? Vi gir deg tipsene ut fra kundens behov!
  • Konkurransefortrinn – Hvordan differensiere seg fra konkurrenter i et krevende øl-marked?
  • Fagutrykk verdt å kjenne til, glassvalg, renhold og tapping av øl – Vi besøker en lokal pub og får besøk av en verdensmester!
  • Veien videre, utdeling av diplom og sluttevaluering.

Kurset er lagt opp med forelesninger, praktiske øvelser, individuelt-/gruppearbeid, presentasjoner og bedriftsbesøk. Undervisningen er lagt opp med 45 minutters intervaller og det servers lunsj begge dager. Det utdeles diplom etter endt kurs.

Våre fagkurs passer for kokker, serverings- og barpersonell, eiere, butikkpersonale, bryggerier eller for de som bare er interessert i god mat og drikke.

Hva lærer og får du på kurset?

  • Innsikt i historien til norsk øl- og drikketradisjoner.
  • Forståelse for ølets ingredienser og produksjonsprosess.
  • Utdypende kunnskap om sensorikk, ølstiler-/familier og smaksprofiler.
  • Gjennom teknikker og praktiske øvelser kunne skille ulike ølstiler og familier fra hverandre.
  • Kunne kartlegge feil i ølene og hva som har gått galt i bryggeprossess.
  • Økt forståelse for øl og mat i kombinasjon.
  • Økt forståelse trender og hvordan man skal selge spesialøl til en mer krevende øl-kunde.
  • Gode tips til hvordan man skal differensiere seg fra konkurrenter i et stadig mer krevende marked.
  • På kurset knyttes nye kontakter og det utdeles diplom.

Kursavgift

Prisen for kurset er kr. 11.500,- inkl. mva.
I kursavgiften er det inkludert kursmateriell, lunsj, frukt, kaffe/te og mineralvann begge dagene.

Om tilbyder og foredragsholdere

Ølakademiet er landets ledende kurs- og opplevelsesformidler innenfor ølfaget. Vårt team har bred erfaring og formidler også kunnskap fra fagfeltene mjød, sider, sake, akevitt og whisky.

Alle våre kursholdere har en glødende interesse for å spre mat- og drikke igjennom fag, entusiasme, deltakelse, smakinger, historiefortelling og humor. Vi jobber etter verdier som kunnskap, engasjement, gjestfrihet og inkludering.

Foredragsholdere på kurset er:

  • Luis Herreros – Daglig leder og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
  • Jørn Tore Persen – Markedssjef og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
  • Lucian Amundsen, foreleser hos Ølakademiet og ølsommelier.

Spørsmål og svar

Betingelser

Vis kart


Neste Kurs

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort

Dette kurset finnes også som gavekort, en hyggelig gest til den som skal ta kurset. Deltaker må selv underrette oss om gavekortet og oppgi gyldig gavekort nummer.

Flere relevante fagkurs