Bli ølkelner med Ølakademiet

Mann lukter på tørket humle

Vi inviterer deg til å forstå, verdsette og nyte øl som kulturell drikk. Lær av fagpersoner og fordyp deg i ølets verden gjennom våre mange og underholdende, pedagogiske kurs. Kanskje vil du fortsette reisen helt til du er utdannet Ølkelner – Beer and Cider Accredited Beer Sommelier.

Ølakademiet har inngått et samarbeid med The Beer & Cider Accademy i London, og kan fra senhøsten 2018 og årskiftet 2018/2019 tilby flere nye kurs og grunnutdanningen ølkelner i Norge. Utdannelsen er forelesningsbasert og bygger på ulike moduler/kurs som man må ta før eksamen. Kursene kan, under gitte vilkår, også tas som enkeltstående kurs – dersom man ønsker å lære seg mer om bare ett av temaene.

Her er kursene som tilbys:

Les mer om kursene under, eller klikk på en link for å gå direkte til kurset.


Ølakademiet Øl- & matmatcher

Øl og ost

Lær å sette øl til mat

Kurssted: Oslo

Det kurset passer for alle, men kanskje spesielt for de som jobber i hotell- og restaurantbransjen. Her lærer du hvordan man igjennom øl og mat skal generere mer salg og hvordan man skal skreddersy menyer med øl i fokus. I sin tur vil dette gi dine gjester en bedre totalopplevelse.

«Ølene vi velger, bringer maten til liv!»

Pris 1.795,-/person*

*Kurset inkluderer en avsluttende eksamen og kursbevis ved bestått prøve.

Les vilkårene

Datoer kommer.


 


Ølakademiet Diplomtender (I)

Korn i hender

Grunnleggende kurs

(Modul 1 Beer Sommelier)

Kurssted: Oslo

På vårt grunnleggende kurs lærer du hvordan øl lages. Du blir kjent med de forskjellige råvarene i produksjonen, og får forståelse for hvilken påvirkning disse har på smaken i ølet. Du vil få smake ulike ølstiler – og lærer å kombinere de med forskjellig typer mat. Kurset vil gi deg ferdigheter til å kunne kommunisere om øl både til gjester og forbrukere i bransjen.

Kursets målsettninger:

Å utvikle deltagerens:

  • verdsettelse av øl og ølets bakgrunn
  • kunnskap om ølstiler og smaksprofiler
  • lidenskap for øl
  • forståelse for riktig bruk av øl-terminologi

Noe som gjør det mulig for deg å:

  • ta mer informerte valg
  • bli bedre på kommunikasjon med fokus på øl

Kursfordeler:

  • Det kurset er essensielt for alle som ønsker å bygge en karriere innefor øl. Vi gir deg de viktige verktøyene for å utvikle deg i ølbransjen.

Pris kr. 2.990,-/person*

*Kurset inkluderer en avsluttende eksamen og kursbevis ved bestått prøve.

Les vilkårene

Datoer og påmelding:

30. okt
2018


15. jan
2019


Ølakademiet Diplomtender (II)

Øl skjenkes i glass

Videregående kurs

(Modul 2 Beer Sommelier)

Symbol for diplomDiplomkurs

Kurssted: Oslo

Vårt videregående kurs utvider din horisont betydelig på aspekter som ølstiler, smak og vurdering av øl. Vær oppmerksom på at du må ha fullført det grunnleggende kurset for å kunne delta på videregående kurs. Det er ikke mulighet for å få unntak fra deltagelse på grunnleggende kurs.

Kursets målsettninger:

Å utvikle deltagerens:

  • forståelse for ingredienser og bryggeteknikker
  • forståelsen for øl og mat i kombinasjon på et høyere nivå
  • forståelse for ølstiler og smaksforskjeller innenfor ulike stilarter
  • forståelse og bruk av riktig terminologi innenfor øl og brygging

Noe som gjør det mulig for deg å:

  • sette pris på øl med en større bredde enn før
  • kunne skille mellom viktige ølstiler og beskrive ulike smaker

Kursfordeler:

  • Kurset vil gi deg ferdighetene til å kommunisere kunnskap om øl med kunder og forbrukere, og vil forbedre din faglige status i ølbransjen.

Pris kr. 2.990,-/person*

*Kurset inkluderer en avsluttende eksamen og diplom ved bestått prøve.

Les vilkårene

Datoer kommer.


 


Ølakademiet Diplomdommer

Ølåpner og kapslerBli akkreditert som øldommer

(Modul 3 Beer Sommelier)

Symbol for diplomDiplomkurs

Kurssted: Oslo

Et kurs for å hjelpe fagfolk, entusiaster og nybegynnere til å forstå hvordan man vurderer og bedømmer kvaliteten og stilartene øl. Denne kunnskapen kan brukes til å forbedre opplevelsen og nytelsen av å smake øl, samt å forberede dommere til ølkonkurranser og øltester for de prosesser og standarder som kreves.

Vær oppmerksom på at du må ha fullført og bestått Ølakademiet Diplomtender (I) grunnkurs for å kunne delta på kurset. Det er ikke mulighet for å få unntak fra dette. Planlegger du å bli ølkelner – Beer Sommelier anbefaler vi at du tar Ølakademiet Diplomtender (II) videregående før du tar dette kurset.

Kursets målsettninger:

Å utvikle deltagerens:

  • bevissthet til å indentifisere uønskede smaker i ølet
  • evne til å gjenkjenne ølstiler
  • evne til å skille mellom øl innenfor samme stilart

Noe som gjør det mulig for deg å:

  • kunne vurdere og gi nøyaktige beskrivelser av ølet
  • identifisere ølfeil
  • guide andre og ta gode ølvalg
  • bedømme øl opp mot ølstil og kunne velge en verdig vinner

Kursfordeler:

  • Vil forbedre opplevelsen og nytelsen av å smake øl, samt å forberede dommere til ølkonkurranser og øltester for de prosesser og standarder som kreves.

Pris kr. 2.990,-/person*

*Kurset inkluderer en avsluttende eksamen og diplom ved bestått prøve.

Les vilkårene

Datoer kommer.


 


Beer Sommelier, The Beer & Cider Academy

Avsluttende prøve for ølkelner

(Modul 4 Beer Sommelier)

Symbol for diplomBeer and Cider Accredited Beer Sommelier

Kurssted: London

Utdannelsen gir stor dybde og kunnskap om ølstiler og øl og mat i kombinasjon. Du vil bli en øl-ambassadør med den kunnskap, kommunikasjonsferdigheter og mest viktig, lidenskapen til å inspirere andre til å oppdage og respektere øl som drikk.

Akkreditert ølsommelier krav:

Kvalifikasjonskjema:

Kandidater som ønsker å bli godkjent ølsommelier må fylle ut et søknadskjema og bekrefte at:

  1. Kandidaten har deltatt og fullført eksamen på grunnleggende kurs (modul 1).
  2. Kandidaten har deltatt og fullført eksamen på videregående kurs (modul 2).
  3. Kandidaten har deltatt og fullført eksamen på øldommer-kurset (modul 3).

Søknaden må også inneholde en portfolio (mappe med dokumenter) som dokumenterer hennes/hans praktiske kompetanse, herunder:

  • bruk av ølmenyer eller lignende i en salgssammenheng
  • bruk av øl i kombinasjon med mat
  • bruken av øl i salg
  • bevis på høy øl-detaljhandel og bildestandarder gjennom POS, merkevarer, hygienestandarder eller annen relevant erfaring.

Beer and Cider Academy Sommelier evaluering:

  • Søkeren sender POE og bevis på kvalifikasjoner
  • Søker betaler et søknadsgebyr på £ 225 (GBP) + MVA.
  • Søkeren er invitert til å delta i et intervju (viva voce) på The Beer and Cider Academy og vurderes via en bevisbasert prosess mot skriftlige parametere.
  • Vurderingen vil teste alle deler av øl- og ciderakademikursene og kan omfatte praktiske tester, inkludert identifikasjon av tilfeldig utvalgte ølstiler.
  • Vellykkede kandidater vil bli tildelt med et sertifikat etter forespørsel og en kopi av Beer and Cider Academy ølsommelier skilt/logo.
  • Vellykkede kandidater vil bli registrert i Beer and Cider Accredited Beer Sommeliers

Vilkår

  • Påmeldingen er bindende, men navn på deltaker kan endres opp til 4 uker før kurset.
  • Opplysninger du oppgir vi kun bli benyttet til kommunikasjon i forbindelse med kurset. Se for øvrig vår personvernerklæring.
  • Aldersgrense for kurset er 18 år.
  • Ved få påmeldte kan kurset avlyses. Deltakeren skal da ha beskjed senest 14 dager før oppsatt kurs.
  • Ved uforutsette hendelser utenfor vår kontroll kan kurset avlyses. Nytt kurs skal tilbys innen rimelig tid.
  • Ølakademiet kan ikke stilles til ansvar for annet enn kursavgiften. Eventuell transport samt overnatting erstattes ikke.
  • Betaling skal skje via tilsendt faktura innen betalingsfrist.
  • Forsinket betaling kan kun skje etter nærmere avtale.
  • Ubetalt faktura vil føre til omkostninger.
  • Etter at betalingsfristen er utløpt kan vi ikke lenger garantere din plass på kurset.
  • Selv om plassen ikke benyttes frafaller ikke betalingsplikten.