Informasjon
- Steder: Hele landet
- Varighet: 60 – 90 min
- Pris: Fra 5.990,-
- Anbefalt minste gruppe: 10 personer.
*Kr. 5990,- for inntil 15 personer – kr. 225,- per person utover dette. Kostnad til drikke ikke inkludert. Reisekostnader til steder uten foredragsholder kommer i tillegg.
[testimonial_average_rating block category=»smaking-i-eget-lokale» /]
Ypperlig underholdning til ditt event eller arrangement! Vår kunnskap strekker seg langt utover øl, og vi kan tilby flere typer underholdende smakinger for dere – hos dere.
Ølakademiet har egne sidersommelierer, ekspertise på akevitt – samt både sakesommelier og Diploma in Single Malt Whisky. Kunnskapen og lysten til å lære bort er hjertelig tilstede!
Arrangementene er perfekt som oppvarming til julebordsmiddagen, som en del av utdrikningslaget eller som prikken over i-en på kick-off’en eller sommerfesten. Ta med vennegjengen eller kollegaene på en ettermiddag/kveld med god drikke og egen guide. I eget lokale eller i hagen. Dere sørger for innkjøp og styrer kostnadene selv.
Vi har foredragsholdere i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, men kan på forespørsel besøke dere stort sett hvor som helst i landet, mot dekning av reisekostnader.
Hvilke smakinger som kan gjennomføres på ulike steder varierer med tilgang på personell. Ølakademiet har de beste smakingene om øl, mjød, sider, akevitt, whisky og sake. Gi oss muligheten og du vil ikke bli skuffet!
Hvilke type smakinger har Ølakademiet?
Ølsmaking
Øl er best når du bruker flere sanser. Her lærer du å smake og beskrive ølet med både øyne, nese og munn.
Samtidig tar vi deg gjennom ølets historie, beskriver bryggeprosessen og krydrer det hele med artige fakta og nyttige serveringstips.
Steder: Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Andre steder på forespørsel.
Sidersmaking
Fra fruktige, søte, eller tørre og musserende, til skarpe og stille eller ville og syrlige. Sider er mangfoldig!
Så glem det du trodde du visste om sider – og lær alt på nytt!
Vi har flere sidersommelierer i vår stall. Disse kan sitt fag, og lærer deg å smake og beskrive sider med både øyne, nese og munn. De forteller om siderens historie, beskriver produksjonen og krydrer det hele med morsomme fakta og nytte tips.
Steder: Oslo. Andre steder på forespørsel.
Mjødsmaking
Bli med på smaking av mjød – en eldgammel kulturdrikk med lang tradisjon!
Mjød har mange nyanser i smak og er ofte laget med urter, krydder, frukt eller bær – og finnes i flere stiler enn du tror. Lær mjød med Ølakademiet!
Steder: Oslo. Andre steder på forespørsel.
Øl og whisky
Er det mulig å kombinere korn med korn? Ja visst, går det an!
Selv om Whisky egentlig er destillert øl, har øl og whisky store kontraster der bryggere og destillatører jager etter forskjellige resultater.
Dette er et lærerikt og folkelig kurs med store kontraster i aroma og smak.
Steder: Oslo. Andre steder på forespørsel.
Øl og akevitt
Akevitt er Norges Champagne, beskyttet av den høythengende europeiske opprinnelsesbeskyttelsen PGI – og man er dermed på en måte forpliktet til å lære mer om drikken!
En smaking med fornøyelige myter og historie. Hva skiller akevitt, norsk akevitt og linjeakevitt? Og hvordan skal man egentlig sette øl til akevitt eller akevitt til øl?
Bli med på en smaking om «livets vann»!
Steder: Oslo. Andre steder på forespørsel.
Sakesmaking
Lær mer om Japans nasjonaldrikk!
Sake er en gjæret drikk av polert ris, og det er mer riktig å si at sake er en risøl enn en risvin, da fremstillingen minner mer om ølbrygging enn vinproduksjon.
Sake finnes som søte, musserende og fruktige – og god sake er godt håndverk.
Lær og sakens historie, produksjon og bruk av sake til forskjellige matretter.
Steder: Oslo. Andre steder på forespørsel.
Dette sier våre gjester
[testimonial_view id=»7″]
Motta et uforpliktende tilbud