Julebord 2023 – ølsmaking og aktiviteter

Skal du arrangere julebord og ønsker en annerledes julebordsaften? Ølakademiet har opplevelser som er skapt for å lage god stemning og innlede gode samtaler.

Ølakademiet har flere julebord-aktiviteter og pakker både i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger – som vi håper kan begeistre, glede og skape minner som varer igjennom hele jula. Vi hjelper deg med hele opplevelsen, ikke bare underholdningen, men også den gode julebordsmiddagen på ønsket restaurant.

Julebordpakker – underholdning, smaking og middag

Hvorfor ikke starte kvelden med en ølsmaking, eller et kåseri om akevitt eller juleølets historie? I etterkant av underholdningen blir det julebord og middag på ønsket restaurant.

Skal du ha julebordet i egne lokaler og ønsker underholdning? Da har vi også løsningen og kommer på besøk.

Ølakademiet har 15 års erfaring som tilbyder av julebord. La oss gjøre jobben for deg!


Viste du at ordet jul kommer fra det oldnorske navnet ylir, med betydningen «av å stelle i stand til moro». Man feiret ikke jul før i tiden, man drakk jul!

I følge forskning.no handlet det om rituell minnedrikking av juleøl; for de norrøne gudene og døde venner og slektninger, senere for Jesus Kristus og Jomfru Maria.

Forløperen til julebord dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet.

I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten.

Julebordet hadde også en magisk betydning ved at man sikret seg neste års tilgang på mat.

Opplevelser og underholdningen skapt for god stemning

Se vårt tilbud der du skal arrangere julebord, og be om et uforpliktende tilbud!

Juleølsmaking
Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger

Bli kjent med juleøl gjennom en smaking med historie, humor og smaking. Lær om Gulatingsloven, gamle myter og skikker fra gamledager. Utmerket underholdning og enkelt å kombinere med julebord på restaurant.


Fra kr. 625,-

Ølsmaking original
Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger

Bli kjent med øl gjennom en smaking hvor historie, humor og praktisk prøving setter rammen for et lærerikt og hyggelig arrangement. Kan også kombineres med bord hos en av våre partner-restauranter.


Fra kr. 625,-

Juleølkåseri
Oslo

Mytene. Skikkene. De gode historiene. Et varmt og hyggelig kåseri om juleøl, fra den tiden Norge ble hersket av mange konger - fram til det moderne landet vi kjenner i dag. Opplev 45 minutter med norsk juleøl-historie.


Kr. 575,-

Øl og akevitt-smaking
Oslo

Øl og akevitt er ofte nevnt i sammenheng, og det med god grunn! På denne smakingen blir du bedre kjent med norsk øl og akevitt. Vi lover gode historier, humor, praktisk deltakelse og gir deg alle drikketipsene til julematen.

 

Kr. 745,-

Restaurant og smaking
Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger

Den enkleste veien til et minneverdig julebord. Vi gjennomfører aktivitet hos oss og bestiller bord hos en av våre partner-restauranter for dere.


Fra kr. 1.250,-

Smaking i eget lokale
Hele landet

Vår kunnskap strekker seg langt utover øl, og vi kan tilby flere typer smakinger for dere – og hos dere. Dette inkluderer selvsagt juleølsmaking.


Fra kr. 5.990,-

Digitalt event
Live via nettet

Online eventer som ølsmaking, sidersmaking, juleølsmaking eller øl og akevitt. Opplev Ølakademiet hjemme i egen stue digitalt og live – hvor man kan stille spørsmål og få svar direkte av guiden.

 

Fra kr. 6 900,-