Artikler om mat og drikke – oppskrifter

Nyeste saker fra Ølakademiet

Porter og stout – Juleøltest 2022 26 november 2022 - Porter og stout er overgjærede ølstiler hvor maltet spiller hovedrollen.  Mange av de passer godt til dessertbordet eller som avec. Sjekk hva du bør velge i år fra juleøltesten!
IPA – pale – amber ale – Juleøltesten 2022 26 november 2022 - Årets juleøltest inneholder også øl humledrevne øl med god aroma og smak. Sjekk hvilke som gjorde det best i test.
Old ale – winter warmer – Juleøltest 2022 26 november 2022 - Ølstilene i denne kategorien stammer fra Storbritannia og er tradisjonelt sett sterke overgjærede ølstiler. Kanskje finner du et juleøl her som varmer godt i vinterkulda?
Belgisk inspirerte juleøl – Juleøltest 2022 26 november 2022 - Få land har inspirert bryggerier verden rundt slik som Belgia. Landets ølkultur står på Unescos kulturarvliste. Se hvilke belgiskinspirerte juleøl de norske bryggerne har laget i år.
Friske surøl – Juleøltest 2022 26 november 2022 - I sjangeren surøl finner man en rekke stiler, fellestrekket er som navnet tilsier at det er syren som er fremtredende. Se hvilke juleøl bryggerne har laget innenfor kategorien i år!
Åpen klasse og mjød – Juleøltest 2022 26 november 2022 - Juleøltesten 2022 har en åpen klasse. Her finner du flere ulike produkter innenfor øl og mjød, som alle vil passe julefeiringen godt. Kanskje en blir din favoritt?

Nyeste oppskrifter med øl i mat

Hjemmelaget lammerull i øl 1 november 2022 - Julepålegg er en av de levende mattradisjonene vi har her til lands, og hvert år skal det lages lammerull i mange hjem. Vi gir deg oppskrifter på hjemmelaget lamerull i øl. 
Multekrem med hveteøl – valg av øl til 1 november 2022 - Multer er en eksklusiv råvare og et av de mest populære valgene til dessert juleaften. De fleste velger multer sammen med pisket krem og krumkake. Øl er et godt følge.
Ispinner til de voksne i sommer – fruktis med øl 15 juli 2022 - De gode ispinnene lager du selv - av frukt, bær og med øl som ingrediens. Her får du 3 oppskrifter.

Ølakademiets lille ølskole

Hvordan skjenke øl i glass på riktig vis? 11 juli 2019 - Øldrikking skal være en sanselig opplevelse, og tørsten skal bygges opp i likhet med skummet under skjenkingen. Å helle øl fra flaske er en egen kunstform.
Riktig glass til ølet – valg av ølglass 4 juli 2019 - Ett godt øl fortjener, i likhet med vin og cognac, et riktig glass. Glasset har mye å si for smaksopplevelsen, men ofte tar vi til takke med glasset vi får.
Riktig temperatur på forskellige ølstiler 27 juni 2019 - Hvilken serveringstemperatur skal øl ha? Vi ser nærmere på noen enkle grunnregler som er enkle å huske på når du skal nyte din pils, pale ale eller porter.
Sjekkliste for øl: Innkjøp og oppbevaring 20 juni 2019 - De fleste tar for gitt at datoen på ølet i butikken er god. Men må ølet være ferskt om du likevel skal lagre det? Og kan du i det hele tatt lagre øl?

Mer om øl

Øltester

Ølstiler

Annen drikke

Sider

Sake

Akevitt

Whisky

Utvalgte artikler for deg

For bedriften

For utdrikningslaget

Utvalgte artikler for hjemmebryggeren

Oppskrifter på øl

Råvarer i øl