Artikler om mat og drikke – oppskrifter

Nyeste saker fra Ølakademiet

10 tips for en perfekt ølmiddag – et godt selskap 5 september 2022 - Å invitere folk hjem på middag er alltid hyggelig. Vi gir deg her 10 tips for en perfekt ølmiddag for gode venner.
Vinmonopolets salgstall første halvår 2022 19 august 2022 - Salgstallene til Vinmonopolet første halvår 2022 er klar. Salget av norsk sider vokser og ølsalget går ned.
Smakinger hos Ølakademiet under Mat*larm 2022 3 august 2022 - Opplev hva Norge har å by på innen mat og drikke! Bli med på sider- eller ølsmaking under Mat*larm 2022.
Aquavit & Tonic – Et forfriskende innslag i varmen 16 juli 2022 - En sen sommerkveld kan det smake godt med noe forfriskende i glasset og akevitt kan nytes hele året.
Ispinner til de voksne i sommer – fruktis med øl 15 juli 2022 - De gode ispinnene lager du selv - av frukt, bær og med øl som ingrediens. Her får du 3 oppskrifter.
Sommerøltest 2022 – Her er vinnerne og taperne 7 juli 2022 - Vi har testet 118 sommerøl fra norske bryggerier. 8 sommerøl fikk karakteren seks. Her er oversikten over hva du bør velge!

Nyeste oppskrifter med øl i mat

Bokkølkake – en bløtkake med vri 11 mai 2022 - Bløtkake med bokkøl er en nydelig vri på den tradisjonelle varianten. En saftig og smaksrik kremkake med bær og øl som passer godt til alle festdagene i mai.
Påskens lammestek med øl – oppskrift 11 april 2022 - Lammestek hører påsken til. Lam har gjennom tidene blitt sett på som uskyld, og var en vanlig offergave i påsketradisjonen.
Saftige vafler med øl | Oppskrift 25 mars 2022 - Gjør en vri på vaffelrøren ved å tilsette øl. Da får du saftige vafler med et lett krydderpreg fra ølet. Serveres på vanlig måte med klassisk tilbehør.

Ølakademiets lille ølskole

Hvordan skjenke øl i glass på riktig vis? 11 juli 2019 - Øldrikking skal være en sanselig opplevelse, og tørsten skal bygges opp i likhet med skummet under skjenkingen. Å helle øl fra flaske er en egen kunstform.
Riktig glass til ølet – valg av ølglass 4 juli 2019 - Ett godt øl fortjener, i likhet med vin og cognac, et riktig glass. Glasset har mye å si for smaksopplevelsen, men ofte tar vi til takke med glasset vi får.
Riktig temperatur på forskellige ølstiler 27 juni 2019 - Hvilken serveringstemperatur skal øl ha? Vi ser nærmere på noen enkle grunnregler som er enkle å huske på når du skal nyte din pils, pale ale eller porter.
Sjekkliste for øl: Innkjøp og oppbevaring 20 juni 2019 - De fleste tar for gitt at datoen på ølet i butikken er god. Men må ølet være ferskt om du likevel skal lagre det? Og kan du i det hele tatt lagre øl?

Mer om øl

Øltester

Ølstiler

Annen drikke

Sider

Sake

Akevitt

Whisky

Utvalgte artikler for deg

For bedriften

For utdrikningslaget

Utvalgte artikler for hjemmebryggeren

Oppskrifter på øl

Råvarer i øl