Artikler om mat og drikke – oppskrifter

Nyeste saker fra Ølakademiet

Julebord 2023 med underholdning – ølsmaking og middag 22 august 2023 - Nå skal vi snart igjen samles til julebord med gode venner eller kollegaer – Opplev et annerledes og morsomt julebord.
Øl til helga? To ølfestivaler i Oslo 15 august 2023 - Brew Festival og Grünerløkka Mikrobryggfestival går av stabelen til helga. Godt håndverksøl venter fra inn- og utland.
Test av akevitt – Beste sommerakevitt 2023 18 juli 2023 - Ølakademiet har testet 23 ulike norske sommerakevitter. To produkter får toppscore. Her er akevittene du skal nyte.
Gode ølsteder – Vannhull i Trondheim  11 juli 2023 - Trondheim huser bryggerier, ølbarer og ølfestivaler. Her finnes mange muligheter for å ta seg en god Craft Beer. Vi gir deg noen tips til gode og unike ølsteder i byen.
Sommerøltest 2023 – Her er årets sommerøl! 8 juli 2023 - Ølakademiet har testet 109 sommerøl og 4 mjød i den store sommerøltesten. Syv produkter fikk 6 på terningen. Se hvordan din favoritt scoret!
Sommerøltest 2023 – Alkoholfritt og lettøl 8 juli 2023 - Alkoholfritt øl ble første gang lansert i Norge i 1972 og de siste 15 årene har salget doblet seg. Se utvalget og hvordan de scoret i sommeøltesten 2023.

Nyeste oppskrifter med øl i mat

Bokkølkake – en bløtkake med vri 4 mai 2023 - Bløtkake med bokkøl er en nydelig vri på den tradisjonelle varianten. En saftig og smaksrik kremkake med bær og øl.
Oppskrift – Surdeigsbrød av spelt med øl 11 april 2023 - Surdeigsbrød av spelt er godt og svært populært. Prøv denne oppskriften med øl - neste gang du skal bake brød.
Påskens lammestek med øl – oppskrift 2 april 2023 - En klassisk middag i påsken er lammestek. Prøv å lag den med øl. Vi gir deg drikketipsene og historien.

Ølakademiets lille ølskole

Hvordan skjenke øl i glass på riktig vis? 11 juli 2019 - Øldrikking skal være en sanselig opplevelse, og tørsten skal bygges opp i likhet med skummet under skjenkingen. Å helle øl fra flaske er en egen kunstform.
Riktig glass til ølet – valg av ølglass 4 juli 2019 - Ett godt øl fortjener, i likhet med vin og cognac, et riktig glass. Glasset har mye å si for smaksopplevelsen, men ofte tar vi til takke med glasset vi får.
Riktig temperatur på forskjellige ølstiler 27 juni 2019 - Hvilken serveringstemperatur skal øl ha? Vi ser nærmere på noen enkle grunnregler som er enkle å huske på når du skal nyte din pils, pale ale eller porter.
Sjekkliste for øl: Innkjøp og oppbevaring 20 juni 2019 - De fleste tar for gitt at datoen på ølet i butikken er god. Men må ølet være ferskt om du likevel skal lagre det? Og kan du i det hele tatt lagre øl?

Mer om øl

Øltester

Ølstiler

Annen drikke

Sider

Sake

Akevitt

Whisky

Utvalgte artikler for deg

For bedriften

For utdrikningslaget

Utvalgte artikler for hjemmebryggeren

Oppskrifter på øl

Råvarer i øl