Artikler om sider, akevitt, whisky og sake

Ølakademiet driver også med drikker som er beslektet med øl. Enten som naturlig tilbehør eller gjennom lignende produktsjonsmetode. Lær mer med Ølakademiet.

Sider

26 medaljer til Norge | CiderWorld 2020 12 juli 2020 - Fredag var det klart, resultatene fra CiderWorld 2020 – VM i Sider. Norge ligger i verdenstoppen i produksjon av sider!…

Mer om sider

Norsk kvalitet i glasset – sidertest juni 2020 27 juni 2020 - 66 merker fra 25 produsenter er vurdert i vår store test av norsk sider. Her finner du sidere fra små gårder, men også fra de mer etablerte produsentene i Norge.
Vis alle artikler om sider

Akevitt

Norsk akevitt – historie og fakta 13 april 2020 - Norge er kjent for å ha den beste akevitten, men hva skiller vår akevitt fra andre lands? Jo, vi bruker potet til destilleringen, ikke korn som i Norden for øvrig.

Mer om akevitt

Hjelper akevitt å fordøye fet julemat? 19 desember 2019 - Noen påstår akevitt hjelper å fordøye fet mat mens andre mener det er rent oppspinn. Sannheten ligger et sted mellom. Vi har sett litt på akevitt-tradisjonen.
Vis alle artikler om akevitt

Sake

10 anbefalte saker – beste sake hos polet 30 september 2019 - 1. oktober er den internasjonale sake-dagen. Anledningen for «world sake day» er at man tradisjonelt sett startet å produsere sake med årets avling denne dagen.

Mer om sake

Hvordan skal man servere sake riktig? 26 april 2019 - Skal sake serveres varm eller kald, og i hvilke glass? Finnes det noen regler? Få noen enkle kjøreregler av Ølakademiets egne, autoriserte sakesommelier.

Whisky