Artikler om sider, akevitt, whisky og sake

Ølakademiet driver også med drikker som er beslektet med øl. Enten som naturlig tilbehør eller gjennom lignende produktsjonsmetode. Lær mer med Ølakademiet.

Sider

Slik velger du riktig sider til maten 13 mai 2019 - Sider er en matvennlig drikke, og passer det å bruke epler i maten - passer det som regel også med sider som drikke til maten. Slik velger du riktig sider.

Mer om sider

10 friske sidere til vår- og sommerkvelden 13 mai 2019 - Sider kan være et fullgodt alternativ til champagne og annen musserende vin i sommervarmen. Friskere smaker og lavere alkoholprosent er…
Vis alle artikler om sider

Akevitt

Hvilket krydder brukes i en akevitt? 25 april 2019 - Det blir ikke akevitt uten krydder, for det er krydderet som gir akevitten sin karakteristiske smak. Bli bedre kjent med akevittens mange smakskomponenter.

Mer om akevitt

Norsk akevitt – historie og fakta 10 april 2019 - Norge er kjent for å ha den beste akevitten, men hva skiller vår akevitt fra andre lands? Jo, vi bruker potet til destilleringen, ikke korn som i Norden for øvrig.
Vis alle artikler om akevitt

Sake

10 anbefalte saker – beste sake hos polet 30 september 2019 - 1. oktober er den internasjonale sake-dagen. Anledningen for «world sake day» er at man tradisjonelt sett startet å produsere sake med årets avling denne dagen.

Mer om sake

Hvordan skal man servere sake riktig? 26 april 2019 - Skal sake serveres varm eller kald, og i hvilke glass? Finnes det noen regler? Få noen enkle kjøreregler av Ølakademiets egne, autoriserte sakesommelier.

Whisky