Artikler om sider, akevitt, whisky og sake

Ølakademiet driver også med drikker som er beslektet med øl. Enten som naturlig tilbehør eller gjennom lignende produktsjonsmetode. Lær mer med Ølakademiet.

Sider

Paaskedrink Mimosa Påskecocktailen – Mimosa med norsk sider 26 mars 2024 - Mimosa er perfekt for å løfte stemningen under påskefeiringen med sin sprudlende og fruktige smak!

Mer om sider

Norsk sider til julemat og nyttårsfeiringen 4 desember 2023 - I julen velger vi norske kvalitetsråvarer. Norsk sider til julemat bør være et førstevalg. Hvilken sider skal du drikke til julematen?
Vis alle artikler om sider

Akevitt

Årets vinner av Eske Bille-Prisen 2024. Akevitt-entusiast vant Eske Bille-prisen 11 april 2024 - Årets vinner av Eske Bille-prisen 2024 er Hans Ingi Råheim Tryggvason, en akevitt-entusiast som brenner for å formidle kunnskap.

Mer om akevitt

Akevittens dag – Norske dråper i glasset 3 april 2024 - 13. april er det akevittens dag. Vi hever glasset med edle norske dråper og feirer at akevitten er 493 år. Bli med på feiringen!
Vis alle artikler om akevitt

Sake

10 anbefalte saker – beste sake hos polet 30 september 2019 - 1. oktober er den internasjonale sake-dagen. Anledningen for «world sake day» er at man tradisjonelt sett startet å produsere sake med årets avling denne dagen.

Mer om sake

Hvordan skal man servere sake riktig? 26 april 2019 - Skal sake serveres varm eller kald, og i hvilke glass? Finnes det noen regler? Få noen enkle kjøreregler av Ølakademiets egne, autoriserte sakesommelier.

Whisky