Slik brygger du ditt eget øl – artikler

Å brygge sitt eget øl har en lang tradisjon i Norge. Selv om ingrediensene har endret seg noe over tid, finnes skrifter som omtaler ølbrygging så langt tilbake som til vikingtiden.

Denne tradisjonen har igjen fått sin renessanse, og vi deler gjerne av vår kunnskap om faget.

Nyeste artikler
Gode tips og råd om hjemmebrygging av pils 20 mai 2019- Det er en myte at det er vanskeligere å brygge pils/lager enn en ale. Det som derimot er utfordringen, er å holde jevn, lav tempereatur under gjæringen.
Gode råd til deg som brygger din egen IPA 15 mai 2019- IPA er en ølstil som passer hele året, men spesielt sensommeren er en fin tid å nyte en god IPA. Den internasjonale IPA-dagen er også første torsdag i august.
Påvirker vannkvaliteten ditt hjemmebrygg? 7 mai 2019- Mens noen hjemmebryggere har et nærmest fanatisk forhold til vann, er andre mer avslappet til dette. Hva er riktig? Har vannet stor påvirkning på ølet?
Flere artikler fra arkivet
Ølbrygging – øl oppskrift | Juleøl “Ein” 21 oktober 2018- Når er det på tide å brygge juleøl? Denne gode juleølen trenger lagring, og kan med fordel brygges på seinvinteren, eller senest tidlig på forsommeren.
Ølbrygging – oppskrift | Alkoholsvak ale 9 september 2018- Øyvinds bleike svekling er en lett og alkoholsvak ale med kompleks humleprofil. Et godt og litt mer komplekst alternativ til lettøl på sene sommerkvelder.
Hva er malt? Lær om råvarene i øl 6 august 2018- Malt regnes for å være hovedingrediensen i øl. Den tilfører farge, smak og fylde i ølet - og består av spirede korn som er tørket ved bestemte temperaturer.

Sider: 1 2