Øl skal i følge renhetsloven av 1516 inneholde tre ingredienser; vann, byggmalt og humle. Senere ble også gjær tillatt som en del av ølet. I Norge fulgte man denne loven helt til 1994 da den ble opphevet etter krav fra EU, men selv om loven er opphevet, brygger de fleste bryggerier fortsatt etter denne.
Bli bedre kjent med øl – historien, råvarene og de forskjellige stilene. Vi deler gjerne av vår kunnskap!
Ølstiler
Påskeøl – tradisjonen og øl til påskemat29 mars 2021-Har påskeølet en tradisjon i Norge? Få historien og de gode ølforslagene til påskematen. Påskehøytiden er et avbrekk hvor man…
Mer om ølstiler
Juleøl som avec18 november 2020-Når julefreden senker seg hører avecen til. Hvorfor ikke velge en øl, fremfor cognac eller annen alkoholsterk drikke, til kaffen? Her er våre anbefalinger
Gode råd til deg som brygger din egen IPA15 mai 2019-IPA er en ølstil som passer hele året, men spesielt sensommeren er en fin tid å nyte en god IPA. Den internasjonale IPA-dagen er også første torsdag i august.
Ølets råvarer
Renhetsloven av 151621 mai 2019-23. april 1516 innfører Hertug Wilhelm IV av Bayern - loven som slår fast at det kun er tillatt å bruke vann, byggmalt og humle i øl. Hva var grunnlaget?
Mer om ølets råvarer
Påvirker vannkvaliteten ditt hjemmebrygg?7 mai 2019-Mens noen hjemmebryggere har et nærmest fanatisk forhold til vann, er andre mer avslappet til dette. Hva er riktig? Har vannet stor påvirkning på ølet?
Hva er malt? Lær om råvarene i øl6 august 2018-Malt regnes for å være hovedingrediensen i øl. Den tilfører farge, smak og fylde i ølet - og består av spirede korn som er tørket ved bestemte temperaturer.
Siste øltester fra Ølakademiet
Øltest: Presseprøving hos Lokalbrygg15 april 2021-Etter mange frustrerende år uten å få tak i sine favorittøl, ble Lokalbrygg, en nettbutikk som fremmer norske bryggerier ved…
Øltest – spesialslipp april 202114 april 2021-Den 15 april er det klart for nytt spesialslipp på +ØL-polene. Slippet preges av amerikanere med mye alkohol og mørkt malt, tilsetninger og fatlagring.
Øltest – mangogult øl til påsken!30 mars 2021-I disse dager er det nok mange som drømmer om sol, varme og eksotiske smaker. I mangel på å kunne reise til varmere strøk for tiden, så kan kanskje en god mangoøl være en liten substitutt.
Denne siden bruker informasjonskapsler for en bedre brukeropplevelse. Les mer her.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.