Mørkt øl i glass

Juleøl som avec

0
(0)


Når julegavene er åpnet og ungene har lagt seg, da er det på tide å runde av en lang dag med et skikkelig godt koseøl. Kanskje det knitrer i peisen og det daler ned snøfnugg utenfor.

En avec er ofte synonymt med med cognac eller noe annet brennevin til kaffen, men en god sterk juleøl kan gjøre samme nytten. Kaffen kan også med fordel droppes når det kommer til øl som avec, da de kraftigste øltypene ofte har et godt røstet maltpreg, som gir noe av den samme opplevelsen som kaffe. Det er spesielt viktig å huske å temperere øl som er sterkt på alkohol, ikke drikk det iskaldt rett fra kjøleskapet.


Anbefalt tilbehør

Sjokoladetrøffel, konfekt, marsipan eller twist er ofte gode valg som følge til komplekse røstede og maltrike øl med kraftig smak.


Slik velger du avec-ølet

Ett godt måltid i jula skal alltid rundes av med en avec. Her passer kraftige, sødmefylte øl med høy alkoholstyrke. Øltypene som egner seg godt til avec er de kraftigste juleølene eller bokkølene som er laget spesielt for jula, også de belgiske stilene er gode valg. Porter og stout er også gode valg, om du ikke velger å gå for et juleøl. Velg din juleavec ut fra dine smakspreferanser og bruk gjerne Ølakademiets juleøltest som guidelines.

Skjenk opp din juleavec raust, gjerne i cognacformede glass. Husk å server de mørke ølene på riktig temperatur. En temperatur på 15-16 grader gir ølet mer aroma og smak.


Hvilket juleøl bør du drikke som jule-avec i 2020?

Vi anbefaler: Nøgne Ø Nordic Noir (15,5%), Mack Julebokk (9%), Berentsen Jule Avec (9%), Haandbryggeiret  More X-Mas 2020 (11%), Bådin Tønnelagra Julestout (8,8%), Graff Julebokk Fatlagret 2019 eller EC Dahls Sankt Olav Juleøl (9,1%).

Velger du derimot å gå for noe annet valg enn juleøl, kan Vinmonopolet eller Gulating hjelpe til med gode anbefalinger!

God jul!

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *