Publisert Legg igjen en kommentar

Saftige vafler med øl | Oppskrift

Vafler med tilbehoer Vaffeldagen er 25 mars 2024
Vaffeldagen er 25 mars
25 mars er vaffeldagen og dagen bør selvsagt feires med nystekte vafler Foto Malene Kolstø

Vaffeldagen er tirsdag 25. mars. Gjør en vri på vaffelrøren ved å tilsette øl. Da får du saftige vafler. Vi gir deg oppskriften her!

Vafler er godt innarbeidet og «husmannskost», må vi nesten kalle vaflene her til lands. Vafler er tradisjonell kos som appellerer til de aller fleste av oss og man kan anta at det har vært slik i århundrer. I middelalderen var det helt vanlig å spe på inntekten ved å selge vafler ved ulike anledninger.

I Frankrike på 1500-tallet måtte kongen innføre en egen vaffel-lov som sørget for minimum fire meter mellom salgsbodene. Det var mange som ønsket å tjene penger på vaffelsalg, og vafler var svært populært!

I dag nyter vi vafler til både hverdags og fest og tilbehøret er forskjellig. Vi gir deg oppskriften på vafler med øl i røra!

Hvorfor Vaffeldagen 25. mars?

Hjerteformen – en skandinavisk versjon


Vafler serveres med tradisjonelt tilbehør Foto Malene Kolstø

Oppskrift på vafler med øl

Du kan bruke hvilken som helst vaffeloppskrift, men som hovedregel må du bytte ut halve mengden melk med øl. Ølet du bruker bør være et sødmefylt og maltrikt øl, som eksempelvis juleøl, bayer, brown ale eller bokkøl.

Vaflene stekes og serveres på vanlig måte med klassisk tilbehør. Syltetøy, smør, brunost, sukker, eller kanskje is eller ost og skinke for en mektigere variant?

Dette trenger du:

  • 4 dl hvetemel
  • 5 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl øl
  • 5 stk egg
  • 100 g smeltet smør

Slik lager du vafler

Server godt øl til vaflene

Til vafler med brunost velger du en søt bayer eller bokkøl, eller kanskje en juleøl eller en sødmefylt brown ale. Til vafler med rømme og syltetøy derimot, kan du gjerne bruke en forfriskende Kriek eller Framboise. Men det kan også fungere godt med bokkøl!

Vel bekomme og god vaffeldag!


Grafikk med tekst: Gavkort - kurs og smakinger fra Oelakademiet
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *