Alkoholsalg dagen før fri- og helligdager

Vi går inn i en periode med mange helligdager. Her er salgstider for Vinmonopol og ølsalg i forbindelse med 1. og 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og pinsen 2019.

Publisert: 26.04.19

Fotomontasje: Frode Henriksen

Kategori: Nyheter

På helligdager er det ikke lov å selge alkohol. Det betyr at du får ikke kjøpt øl i butikken 1. og 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og 2. pinsedag.

Ølsalg dagen før helligdager

Salg av alkoholholdig drikke opptil 4,7 prosent, kan som hovedregel skje mellom 08 og 18 på hverdager. På dager før søn- og helligdager skal salget som hovedregel opphøre klokken 15. Men, hverken 1. mai, 17. mai eller Kristi Himmelfartsdag regnes som helligdag i denne sammenheng, og salgstider påvirkes ikke i så måte.

Den enkelte kommunene kan imidlertid forkorte eller utvide dette, men det er aldri lov å selge alkohol etter klokken 20 på hverdager, og klokken 18 på lørdager, samt dager før helligdager.

Salgstidene er derfor noe din kommune har altså en viss styringsrett på, og det er viktig at du undersøker hva som gjelder i din kommune. I Oslo kan for eksempel Gulating og andre utsalgssteder selge alkohol til klokken 20 dagen før 1. og 17. mai samt Kristi Himmelfartsdag. Pinseaften er en lørdag, og da stenger salget klokken 18 som til vanlig.

Lurer du på hvor du finner nærmeste Gulating? Oversikten finner du på deres hjemmesider.

Vinomopolet – avvikende åpningstider i mai

Vinmonopolet er stengt onsdag 1. mai, fredag 17. mai og på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 30. mai.

Alle pol har ordinære eller utvidede åpningstider 29. og 30. april, 16. mai og dagen før Kristi Himmelfartsdag. På Vinmonopolet.no kan du sjekke åpningstider til ditt nærmeste pol.

Vinomopolet – avvikende åpningstider i juni

Vinmonopolet er åpent pinseaften. Mandag 10. juni og 2. pinsedag, er alle Vinmonopolutsalg stengt.

Lurer du på hvilket godt øl du bør kjøpe inn til fridagene? Under finner du en oversikt over våre nyeste øltester.


Siste øltester fra Ølakademiet
Øltest – spesialslipp hos polet sept. 2019 10 september 2019 - Det er bare å glede seg til høsten, for 12. september er det spesialslipp hos Vinmonopolet, og her er det mye for deg som er glad i det sure eller mørke.
Øltest – nyheter på Vinmonopolet sept. 2019 5 september 2019 - Vi har testet nye øl fra basis-, parti og testutvalg på Vinmonopolet som slippes 6. september. Er du glad i engelske stiler er dette slippet midt i blinken for deg!
Øltest – surøl butikkstyrke fra Gulating 28 august 2019 - Tør du utfordre smaksløkene? Vi har testet mange spennende øl for den som vil prøve noe nytt! Disse syrlige, friske og smaksrike ølene får stadig flere venner. Er du med?

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *