Alkoholsalg dagen før fri- og helligdager

Vi går inn i en periode med mange helligdager. Her er salgstider for Vinmonopol og ølsalg i forbindelse med 1. og 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og pinsen 2019.

Publisert: 26.04.19

Fotomontasje: Frode Henriksen

Kategori: Nyheter

På helligdager er det ikke lov å selge alkohol. Det betyr at du får ikke kjøpt øl i butikken 1. og 17. mai, Kristi Himmelfartsdag og 2. pinsedag.

Ølsalg dagen før helligdager

Salg av alkoholholdig drikke opptil 4,7 prosent, kan som hovedregel skje mellom 08 og 18 på hverdager. På dager før søn- og helligdager skal salget som hovedregel opphøre klokken 15. Men, hverken 1. mai, 17. mai eller Kristi Himmelfartsdag regnes som helligdag i denne sammenheng, og salgstider påvirkes ikke i så måte.

Den enkelte kommunene kan imidlertid forkorte eller utvide dette, men det er aldri lov å selge alkohol etter klokken 20 på hverdager, og klokken 18 på lørdager, samt dager før helligdager.

Salgstidene er derfor noe din kommune har altså en viss styringsrett på, og det er viktig at du undersøker hva som gjelder i din kommune. I Oslo kan for eksempel Gulating og andre utsalgssteder selge alkohol til klokken 20 dagen før 1. og 17. mai samt Kristi Himmelfartsdag. Pinseaften er en lørdag, og da stenger salget klokken 18 som til vanlig.

Lurer du på hvor du finner nærmeste Gulating? Oversikten finner du på deres hjemmesider.

Vinomopolet – avvikende åpningstider i mai

Vinmonopolet er stengt onsdag 1. mai, fredag 17. mai og på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 30. mai.

Alle pol har ordinære eller utvidede åpningstider 29. og 30. april, 16. mai og dagen før Kristi Himmelfartsdag. På Vinmonopolet.no kan du sjekke åpningstider til ditt nærmeste pol.

Vinomopolet – avvikende åpningstider i juni

Vinmonopolet er åpent pinseaften. Mandag 10. juni og 2. pinsedag, er alle Vinmonopolutsalg stengt.

Lurer du på hvilket godt øl du bør kjøpe inn til fridagene? Under finner du en oversikt over våre nyeste øltester.


Siste øltester fra Ølakademiet
Nyheter hos Vinmonopolet 5 juli 2019 2 juli 2019 - Øltest. Vi har testet nye øl og sider fra basis-, parti og testutvalg på Vinmonoplet som slippes 5. juli. Her er noe for enhver smak som absolutt bør prøves!
Den store sommerøltesten 2019 21 juni 2019 - Ølakademiet har testet sommerøl for 2019. Hele 102 øl var meldt inn i testen, og 90 produkter ble kvalifisert i henhold til kritereiene. Les alt om testen her.
Stor test, alkoholfritt øl – april 2019 2 mai 2019 - Salget av alkoholfritt øl har eksplodert, og utvalget blir stadig større. Dette følger en trend man ser i resten av Europa, og vi har kjørt en stor test!

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *