Ølets største fiende er fett, og glass som har blitt utsatt for fett bør anses som ødelagt. Derfor er riktig renhold av ølglass viktig for et langt liv.
Publisert: 25.07.19
Foto: Frode Henriksen
Kategori: Andre tips
Rene glass er et krav for en god ølopplevelse. Inneholder glasset fett, dreper fettet skummet i ølet og man får et flatt øl.
Ølglass skal derfor aldri vaskes i oppvaskmaskinen, og heller ikke vaskes i samme vann som kopper og kar som inneholder fettrester. Du bør derfor bruker en dedikert oppvaskbørste eller svamp, oppvaksmiddel og varmt vann.
Kan ølglassene dine hjemme reddes etter å ha blitt utsatt for fett?
Ja, det er mulig. Finn frem den reneste bøtta du har, fyll den med 10 liter kokende vann. Tilsett en halv flaske eddik (7%), og legg glassene til bløtlegging i bøtta. Ta glassene opp etter 20 minutter og vask de under springen i varmt vann før du lufttørker de.
Dårlig glassvask og bruk av skyllemiddel er den vanligste årsaken, til at man får servert flatt øl på serveringssteder.
Får du servert flatt øl på et utested eller bar har du selvsagt rett til å klage. Fremstå saklig, og husk å ikke drikk mye av ølet før du klager.
Får du tilbud om nytt øl, bør du velge du øl fra flaske eller boks, da det kan tyde på at glassene ikke blir vasket riktig.
Kan man legge glass rett oppi kokende vann? Sprekker de ikke da?