Opplevelsesformidler – der sanser og kunnskap møtes
De beste ølsmakingene og kursene om øl, mjød, sider, akevitt, whisky og sake får du hos Ølakademiet. Noen smakinger er i kombinasjon med mat.
Ølakademiet er et folkelig møtested for nybegynneren, men også for den mat- og drikkeinteresserte.
Opplev stemningen med en nøytral og uavhengig aktør – som gir mangfold i utvalg og smak!
Kurskalender – Smakinger og kurs
Kursholderne hos Ølakademiet er sommelierer, bryggere, guider og øldommere for VG.
Alle utvalgt for både å være blant landets beste fagfolk, samtidig som de evner å formidle faget gjennom deltakelse, bruk av sanser, historiefortelling og humor.
Opplevelser med ølsmaking? Eventer med alt i pakken!
Redaksjonelle artikler
Test av alkoholfritt øl – Bestselgere Polet
Har du hvit måned eller bare vil ha et godt alkoholfritt øl? Vi har testet åtte alkoholfrie øl. Se hva de smaker og hvordan de scorer.
Bursdagsgave 2025: Gode gavetips bursdag
Hva skal du gi i bursdagsgave? Vi har satt sammen gavetips til bursdag, med opplevelser i fokus. Perfekte gaver å gi til den som skal feires.
Akevitt Negroni – En annerledes twist
Originalt skal Negroni lages med like mengder gin, vermut og campari. Vi har byttet ut gin med norsk akevitt.
Oppskrifter – julemat og drikketips
Stor guide til julens mat og drikke! Hvilken drikke velger du til nyttårsfeiringen? Her er våre tips og triks samlet på ett sted.
Øl til kalkun – god drikke til julematen
Kalkun har moderat smak. Øl til kalkun blir godt om du lar tilbehøret styre ølvalget. Da får du en velsmakende kombinasjon.
Drikketips nyttårsfeiringen – Øl og sider
Trenger du drikketips til nyttårsfeiringen? Øl og sider er gode alternativer til musserende vin og champagne. Sjekk tipsene!