
Informasjon
- Steder: Oslo
- Varighet: 60 min
- Pris: kr. 775,-/person
- Gruppestørrelse: 10 – 30 personer.
Nyhet – Norges første smaking med øl og mjød!
Bli med på smaking av øl og mjød! En opplevelse der utdrikningslaget får prøve noen av Norges mest smakfulle tradisjoner. En smaksrik, uformell og lærerik aktivitet – der nye og spennende dører åpnes.
Vi holder til i øl-landet Norge, med en lang og rik tradisjon for ølbrygging – men mjøden har også vært vel så viktig i vår historie. Et kurs dedikert til disse to drikkene er en fantastisk mulighet til å utforske deres opprinnelse, produksjonsprosess og smaksvariasjoner.
På smakingen vil man få smake et utvalg kvalitetsøl og kvalitetsmjød og lære litt om ulike typer malt, honning, humlesorter, gjæringsmetoder og krydder som brukes til å skape de karakteristiske smakene.
Løft øl-og-mjødkunnskapen til et høyere nivå – Velkommen til en annerledes og helt ny smaking!
Hva er øl og mjød?
Øl er basert på korn og er en av verdens eldste alkoholholdige drikker. Øl i dag finnes i utallige varianter og stiler, fra lys pilsner til mørk stout og surøl. Deltakerne på kurset vil få smake på flere ulike typer øl, lære om bryggeprosessen og forstå hvordan ingrediensene påvirker smaken.
Mjød, på sin side, er en honningbasert drikk med røtter som går tilbake til oldtiden. Deltakerne kan lære om forskjellige typer honning, krydder og gjær som brukes til å lage mjød, samt historien bak denne eldgamle drikken.
I moderne tid er det nok mange som har ansett mjød som en historisk kuriositet. En enkel, honningpreget og søt drikk som vi vet vikingene hadde som festdrikke. Dette har endret seg de siste årene, og drikken har gjennomgått en renessanse der flere dedikerte produsenter har dukket opp med produkter som garantert vil overraske. Mjøden som lages i dag har en finesse, smaksbredde og kompleksitet som ville gitt vikingene en misunnelig bakoversveis.
Tips for utdrikningslaget
- Utdrikningslaget er «siste dag med gjengen» og arrangeres vanligvis av forloveren.
- Avhold arrangementet minimum 2-3 uker før bryllupet.
- La den kommende bruden/brudgommen sette grenser – de kjenner best sin egen komfortsone.
- De mest populære datoene fylles tidlig opp, start derfor planleggingen i god tid!
- Lag et godt budsjett – de fleste du inviterer kommer til å spørre om hva det koster å delta.
- Ikke la dagen bli en pinlig affære for brud/brudgom. Dagen skal være et fint minne å ta med videre i livet.
- Dagen blir lang, husk vann og noe godt å spise!
Vi har mange års erfaring med å arrangere utdrikningslag, og har høstet noen gode tips fra våre kunder på veien. Les mer: Gode tips til et topp utdrikningslag.
Motta et uforpliktende tilbud