Lær mer om Japans nasjonaldrikk. Sake er en gjæret drikk av polert ris, og framstillingen minner mye om ølbrygging. Finnes som søte, musserende og fruktige.
- Pris: 775,-
- Varighet: 90 minutter
- Aldersgrense: 18 år
- Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71a, 0552 Oslo
Nordmenn har lagt sin elsk på sushi. Nå står Japans nasjonaldrikk for tur. Sake er blant de mest vanlige drikkene til sushi i Japan, og som blant andre drikker er mangfoldet stort.
Derfor kan alle lære seg å like sake.
Sake er en gjæret drikk av polert ris, og det er mer riktig å si at sake er en risøl enn en risvin, da fremstillingen minner mer om ølbrygging enn vinproduksjon.
Sake kommer i mange varianter med ulikt preg
Sake kan ha et preg av kokt ris, men i tillegg ha gode aromaer av alt fra jordpreg og mandler på ene siden, til fruktig preg av eple eller sitrus på den andre – noe som oppstår gjennom gjæring og lagring.
Vanlig sake har ofte 16 prosent alkohol eller mer, mens musserende sake er friskere, har lavere alkoholprosent, og ikke samme munnfølelse.
Lær om sakens historie, produksjon og bruk av sake til forskjellige matretter.
Vis kart
Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.
Neste smaking
Gavekort – sake smaking
Dette kurset finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om en lokal aktør.