Øl og mat i kombinasjon – fagkurs 2 dager

Nye fagkurs mat og drikke hos Oelakademiet.

Øk din kompetanse med et helt nytt fagkurs om øl og mat! Her lærer du grunnregler, tips og teknikker om øl i og til mat. Vi lover deg mange gode og spennende smakskombinasjoner!

  • Pris: 12.500,-
  • Varighet: 15 timer over 2 dager
  • Aldersgrense: 18 år
  • Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71 A, 0552 Oslo

Øl og mat – Hvordan velge øl til mat og hvorfor passer de så godt sammen?

Lær grunnregler, tips og teknikker om øl i og til mat. Vi gir deg oversikten over hva som er gode matøl og hvordan du kan bruke øl i matlagingen. Bli med på ett to dagers kurs med øl og mat i fokus. Vi lover mange gode og spennende smaksopplevelser!

Fagprogram dag 1 – Introduksjon, teori og praktiske øvelser i øl og matfaget

  • Introduksjon øl og mat – Historie, ingredienser og produksjonsprosess.
  • Grunnsmaker og sensorisk bedømmelse av øl – Lær ølsmaking med proffe sommelierer som tester øl for VG.
  • Serveringstemperatur og glassvalg.
  • Ølstiler og de ulike familier. Hvilke øl er gode matøl?  
  • Gruppearbeid – Øl og matmatching.
  • Hvordan matche og bruke øl til mat? Smak, ølets egenskaper, grunnregler, tips og teknikker.  
  • Praktisk øvelse og smaking av 15 øl- og matkombinasjoner. Det smakes på ulike råvarer av grønnsaker, fisk, skalldyr/sjømat, fugl, kjøtt, ost og sjokolade.
  • Matlaging med øl som ingrediens. Hvilke retter kan du lage med øl? Gjennomgang tilberedningsmetoder.
  • Hvordan og hvorfor bruke øl i mat?

Fagprogram dag 2 – Menyarbeid og bedriftsbesøk med 5-retters middag på ærverdige Nedre Foss Gård

  • Innkjøp og vareutvalg – Hvilket sortiment/utvalg bør en butikk eller et serveringssted ha?
  • Menyplanlegging og sesongvariasjoner – Øl og mat til ulike temaer.
  • Gruppearbeid – Menyarbeid og fremføring.
  • Presentasjon, historiefortelling og kunnskapsformidling om øl og matfaget.
  • Bedriftsbesøk – Vi besøker Nedre Foss Gård og spiser en 5-retters middag, med to øl som følge til hver rett!
  • Veien videre, utdeling av diplom og sluttevaluering.

Kurset er lagt opp med forelesninger, praktiske øvelser, individuelt-/gruppearbeid, presentasjoner og bedriftsbesøk.

Det er ikke lagt opp til matlaging på kurset, men teoretisk undervisning og praktisk gjennomgang av faget øl og mat i kombinasjon. Undervisningen er lagt opp med 45 minutters intervaller og det servers lunsj begge dager. Det utdeles diplom etter endt kurs.

Våre fagkurs passer for kokker, serverings- og barpersonell, eiere, butikkpersonale, bryggerier eller for de som er bare interessert i god mat og drikke.

Hva lærer og får du på kurset?

  • Innsikt i historien til norsk øl-, mat og drikketradisjoner.
  • Forståelse for ølets ingredienser og produksjonsprosess.
  • Kunnskap om sensorikk, ølstiler-/familier og smaksprofiler.
  • Gjennom enkle grunnregler og praktiske øvelser lærer du å matche riktig øl til mat.
  • Vi gir deg tipsene om hvorfor og hvordan du skal bruke øl i matlagingen.
  • Økt forståelse for menyplanlegging og hvordan du skal formidle øl og matfaget til dine gjester.
  • Gjennom en 5-retters middag får du lære og oppleve perfekte kombinasjoner av øl og mat.
  • På kurset knyttes nye kontakter og det utdeles diplom.

Kursavgift

Prisen for kurset er kr. 12.500,- inkl. mva.
I kursavgiften er det inkludert kursmateriell, lunsj, frukt, kaffe/te og mineralvann begge dagene.

Om tilbyder og foredragsholdere

Ølakademiet er landets ledende kurs- og opplevelsesformidler innenfor ølfaget. Vårt team har bred erfaring og formidler også kunnskap fra fagfeltene mjød, sider, sake, akevitt og whisky.

Alle våre kursholdere har en glødende interesse for å spre mat- og drikke igjennom fag, entusiasme, deltakelse, smakinger, historiefortelling og humor. Vi jobber etter verdier som kunnskap, engasjement, gjestfrihet og inkludering.

Foredragsholdere på kurset er:

  • Luis Herreros – Daglig leder og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
  • Jørn Tore Persen – Markedssjef og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.

Spørsmål og svar

Betingelser

Vis kart


Neste Kurs

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort

Dette kurset finnes også som gavekort, en hyggelig gest til den som skal ta kurset. Deltaker må selv underrette oss om gavekortet og oppgi gyldig gavekort nummer.

Flere relevante fagkurs