Øk din kompetanse med et helt nytt fagkurs om øl og mat! Her lærer du grunnregler, tips og teknikker om øl i og til mat. Vi lover deg mange gode og spennende smakskombinasjoner!
- Pris: 12.500,-
- Varighet: 15 timer over 2 dager
- Aldersgrense: 18 år
- Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71 A, 0552 Oslo
Øl og mat – Hvordan velge øl til mat og hvorfor passer de så godt sammen?
Lær grunnregler, tips og teknikker om øl i og til mat. Vi gir deg oversikten over hva som er gode matøl og hvordan du kan bruke øl i matlagingen. Bli med på ett to dagers kurs med øl og mat i fokus. Vi lover mange gode og spennende smaksopplevelser!
Fagprogram dag 1 – Introduksjon, teori og praktiske øvelser i øl og matfaget
- Introduksjon øl og mat – Historie, ingredienser og produksjonsprosess.
- Grunnsmaker og sensorisk bedømmelse av øl – Lær ølsmaking med proffe sommelierer som tester øl for VG.
- Serveringstemperatur og glassvalg.
- Ølstiler og de ulike familier. Hvilke øl er gode matøl?
- Gruppearbeid – Øl og matmatching.
- Hvordan matche og bruke øl til mat? Smak, ølets egenskaper, grunnregler, tips og teknikker.
- Praktisk øvelse og smaking av 15 øl- og matkombinasjoner. Det smakes på ulike råvarer av grønnsaker, fisk, skalldyr/sjømat, fugl, kjøtt, ost og sjokolade.
- Matlaging med øl som ingrediens. Hvilke retter kan du lage med øl? Gjennomgang tilberedningsmetoder.
- Hvordan og hvorfor bruke øl i mat?
Fagprogram dag 2 – Menyarbeid og bedriftsbesøk med 5-retters middag på ærverdige Nedre Foss Gård
- Innkjøp og vareutvalg – Hvilket sortiment/utvalg bør en butikk eller et serveringssted ha?
- Menyplanlegging og sesongvariasjoner – Øl og mat til ulike temaer.
- Gruppearbeid – Menyarbeid og fremføring.
- Presentasjon, historiefortelling og kunnskapsformidling om øl og matfaget.
- Bedriftsbesøk – Vi besøker Nedre Foss Gård og spiser en 5-retters middag, med to øl som følge til hver rett!
- Veien videre, utdeling av diplom og sluttevaluering.
Kurset er lagt opp med forelesninger, praktiske øvelser, individuelt-/gruppearbeid, presentasjoner og bedriftsbesøk.
Det er ikke lagt opp til matlaging på kurset, men teoretisk undervisning og praktisk gjennomgang av faget øl og mat i kombinasjon. Undervisningen er lagt opp med 45 minutters intervaller og det servers lunsj begge dager. Det utdeles diplom etter endt kurs.
Våre fagkurs passer for kokker, serverings- og barpersonell, eiere, butikkpersonale, bryggerier eller for de som er bare interessert i god mat og drikke.
Hva lærer og får du på kurset?
- Innsikt i historien til norsk øl-, mat og drikketradisjoner.
- Forståelse for ølets ingredienser og produksjonsprosess.
- Kunnskap om sensorikk, ølstiler-/familier og smaksprofiler.
- Gjennom enkle grunnregler og praktiske øvelser lærer du å matche riktig øl til mat.
- Vi gir deg tipsene om hvorfor og hvordan du skal bruke øl i matlagingen.
- Økt forståelse for menyplanlegging og hvordan du skal formidle øl og matfaget til dine gjester.
- Gjennom en 5-retters middag får du lære og oppleve perfekte kombinasjoner av øl og mat.
- På kurset knyttes nye kontakter og det utdeles diplom.
Kursavgift
Prisen for kurset er kr. 12.500,- inkl. mva.
I kursavgiften er det inkludert kursmateriell, lunsj, frukt, kaffe/te og mineralvann begge dagene.
Om tilbyder og foredragsholdere
Ølakademiet er landets ledende kurs- og opplevelsesformidler innenfor ølfaget. Vårt team har bred erfaring og formidler også kunnskap fra fagfeltene mjød, sider, sake, akevitt og whisky.
Alle våre kursholdere har en glødende interesse for å spre mat- og drikke igjennom fag, entusiasme, deltakelse, smakinger, historiefortelling og humor. Vi jobber etter verdier som kunnskap, engasjement, gjestfrihet og inkludering.
Foredragsholdere på kurset er:
- Luis Herreros – Daglig leder og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
- Jørn Tore Persen – Markedssjef og foreleser i Ølakademiet, fagutdannet kokk, ølsommelier og siderpommelier.
Spørsmål og svar
Hvor avholdes kursene?
Alle kursene avholdes hos Ølakademiet i Thorvald Meyersgate 71 i Oslo.
Hva er nærmeste trikkestopp til Ølakadmiets lokaler?
Ølakademiet ligger rett ved siden av trikkestoppet ved Schous Plass. Fra Oslo S (Jernbanetorget) tar man trikk 11, 12 eller 18. Reisetiden er 8-10 minutter.
Kan jeg kjøre til og fra Ølakademiet?
Vi anbefaler ikke at du kjører bil til våre lokaler, da du kommer til å smake på ganske mye øl under kursene. Vi har heller ikke noe mulighet for parkering utenfor våre lokaler.
På hvilket tidspunkt starter og avsluttes kursene?
Fagkursene går på dagtid. Sjekk det enkelt kurs for detaljer om tider.
Hvilke språk foreleses det på?
Forelesningene går på norsk. Kursmateriellet er på norsk, men noe anbefalt litteratur vil være på engelsk.
Trenger jeg å medbringe noe til kurset?
Nei, det er ikke behøvelig å ha med noe til de ulike kursene. Om det blir aktuelt vil du få beskjed av kursinstruktør/foredragsholder.
Vil det bli servert noe å spise under kurset?
Ja, det vil bli servert en god lunsj, frukt, mineralvann, kaffe og te under kursene. Allergier eller spesialtilpassing av mat må gis beskjed om på forhånd.
Hvordan melder jeg meg på kurs og hvordan betaler jeg?
Du melder deg på via vår hjemmeside. Etter din påmelding vil du motta en faktura som må være betalt i god tid før kurset starter.
Kan jeg kansellere min bestilling og få tilbakebetalt kursavgift?
Påmelding til kursene er bindene og kan ikke kanselleres. Om du ønsker å endre din bestilling kan det skje inntil 2 uker før kurset. Det er da kun navnet på deltaker du kan endre.
Vi refunderer ikke kursavgift.
Merk at Ølakademiet kan kansellere kursene om minimumsantall for antall deltagere ikke oppnås. Minste antall for dette kurset 10 deltakere
Betingelser
- Påmeldingen er bindende, men navn på deltaker kan endres opp til 2 uker før kurset.
- Opplysninger du oppgir vil, fra vår side, kun bli benyttet til kommunikasjon i forbindelse med kurset. Se for øvrig vår personvernerklæring.
- Aldersgrense for kurset er 18 år.
- Ved få påmeldte kan kurset avlyses.
- Deltakeren skal da ha beskjed senest 14 dager før oppsatt kurs. Ved uforutsette hendelser utenfor vår kontroll kan kurset avlyses senere. Nytt kurs skal tilbys innen rimelig tid.
- Ølakademiet kan ikke stilles til ansvar for annet enn kursavgiften. Eventuell transport samt overnatting erstattes ikke.
- Betaling skal skje via tilsendt faktura innen betalingsfrist.
- Forsinket betaling kan kun skje etter nærmere avtale. Ubetalt faktura vil føre til omkostninger.
- Etter at betalingsfristen er utløpt kan vi ikke lenger garantere din plass på kurset.
- Selv om plassen ikke benyttes frafaller ikke betalingsplikten.
Vis kart
Neste Kurs
Gavekort
Dette kurset finnes også som gavekort, en hyggelig gest til den som skal ta kurset. Deltaker må selv underrette oss om gavekortet og oppgi gyldig gavekort nummer.