Ølakademiet tester håndverkssider for VG

Det er svært gledelig å se at norsk siders popularitet øker og at utvalget stadig blir større. Vinmonopolets totale salg av norsk sider var i 2019 på 160 tusen liter. En økning på 15,8%.

Salgstallene for første kvartal 2020, viser også en økning på 9 % sammenlignet med foregående år. I polets nyhetsslipp for mai lanseres det 15 sidere, hvorav 12 er norske.

Ølakademiet er en uavhengige og en nøytral aktør som formidler kunnskap fra fagfeltene øl, sider, sake, akevitt og whisky. Vårt mål er å skape engasjement innenfor norsk  mat- og drikkekultur, og for den som er glad i god mat og drikke.

Invitasjon: deltakelse i VGs store sidertest

Ølakademiet har gjennom flere år vært leverandør av øltester til landet største avis. Nå ønsker vi også å teste norsk sider. I den anledning inviterer vi alle produsenter til å være med i VGs sidertest.

Hver produsent melder på produktene som ønskes testet. Det er et krav at siderne som leveres til testen er norskprodusert og finnes i kommersielt salg, samt tappet på flaske/boks. Norske/utenlandske samarbeidsprodukter aksepteres også. Også sidere som kun selges via Gårdsutsalg kan meldes på testen.

VG publiserer testen i to deler: fullversjon, samt en topp 10 liste ut fra valgte kriterier og plasshensyn. Alle sidere blir testet mandag og tirsdag 1. og 2. juni. Merk også utsatt frist for påmelding og innlevering. Publisering i VG vil skje kort tid etter at testingen er avsluttet og rapporter skrevet.

Ølakademiet publiserer også testen i fullversjon på Ølakademiet.no og i sosiale medier 14 dager etter VGs lansering. 

Testen vil utføres av et fagpanel fra Ølakademiet, hvorav alle personer har sider- og smaksfaglig bakgrunn.


Sider til testen leveres på følgende adresse:

Ølakademiet AS
Thorvald Meyersgate 71 (inngang Nordre Gate)
0552 OSLO


Mobil v/levering: eller 401 48 804.
Merk sendingen med «Sidertest Norge 2020»

Vi trenger 4 flasker/bokser av (0,5 eller 0,75 ltr.) eller 5 flasker/bokser (0,33 ltr.) av hvert merke til smaking og fotografering.

Alle sidere meldes på i linken nedenfor.