Kurs i ølbrygging (Bergen)

Lær ølbrygging med Ølakademiet. Vårt bryggekurs viser deg steg for steg hvordan du lager et hjemmebrygg som blir velsmakende og uten feil. Få deg en ny hobby!

  • Pris: 1.125,-
  • Varighet: 3 timer
  • Aldersgrense: 20 år
  • Kan arrangeres for grupper. Ta kontakt.
  • Kurssted: Bryggen Tracteursted, Bryggestredet 2, 5003 Bergen

Når man brygger øl, er det mange feller. Vårt mål er et du skal kjenne til disse fellene, slik at du kan lage et øl som smaker slik det skal. De som har utviklet kurset er utdannet bryggere, og de deler gladelig sin kunnskap med deg.

Kunnskap er en av våre verdier, og det er ikke uten grunn vi er Norges ledende aktør på vårt felt.

Hjemmebrygging har en lang tradisjon i Norge. Det var faktisk påbudt gjennom, ironisk nok, Kristendomsbolken i Gulatingsloven. Mange gårder holder fortsatt tradisjonen i hevd ved å brygge øl hver jul.

Vi hører ofte at deltakere på våre kurs har dannet bryggerlag. Da kommer de sammen for å brygge øl i en sosial setting. Noen gjør det sammen med sine venner, mens andre gjør det sammen med noen de har blitt kjent med gjennom hjemmebrygging.

Det er historisk sett midt i blinken, for i Gulatingsloven kan man lese: «… En mæle malt til øl fra bonden og en annen fra og husfrua. Minst tre bønder skal lage det sammen …»

Å brygge øl er derfor ikke bare hyggelig og sosialt, det er også å ta vare på vår kulturarv.


how to add a google map to a website

Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.  

Neste kurs

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort – kurs i ølbrygging (Bergen)

Dette kurset finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om en lokal aktør.

Andre aktiviteter i Bergen

Kurs i ølbrygging – andre byer