Publisert Legg igjen en kommentar

Dejlige ølsteder i København

Bardisk

Bardisk

Det er deilig å være norsk i Danmark, ikke minst om du er glad i øl, for her florerer det med forskjellige varianter av vannhull.


Foto: BRUS

Vi gir deg ti steder som er verdt å besøke om du befinner deg i den danske hovedstaden.

1. Kihoskh

For vår del handler en tur mer enn å bare drikke øl, det handler også om å ta med seg noen deilige flasker øl hjem igjen. Kihoskh er en nærmest døgnåpen hjørnekiosk som ser ganske lik ut som de fleste andre kiosker, helt til du oppdager at de har en kjeller. Denne kjelleren er fylt til randen av kvalitetsøl og har vært opptil nå en liten hemmelighet for de aller mest ølinteresserte.

Hvor: Sønder Blvd. 53, 1720 København V, Danmark

2. BRUS

Litt nordvest i København befinner det danske bryggeriet To Øl sin egen pub/restaurant. Her er det masse plass, både ute og inne. Med sitt unge hippe klientell og med et nydelig gjennomført dansk design på lokalet, har BRUS blitt svært populær på kort tid. Det er mange øl å velge mellom på tap og om du heller vil ha noe sterkere, tilbyr de også en rekke cocktails på tapp.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N, Danmark

3. Warpigs

Langt mindre raffinert enn BRUS i nord, finner vi den røffe brewpuben Warpigs i det hippe området Kødbyen. Warpigs er et samarbeid mellom det danske bryggeriet Mikkeller og det amerikanske bryggeriet 3 Floyds. De har ca. 20 øl på tap, som oftest en blanding av sine egne og andre bryggerier sine godsaker. Her er interiøret svært spartansk og du bør tåle mye mennesker og høy musikk. Maten her er verdt å nevne, her røykes og grilles og langtidsstekes kjøtt i store mengder. Tvilsomt om de tilbyr noe vegetarisk på et slikt sted.

Hvor: Flæsketorvet 25, 1711 København V, Danmark

4. Himmeriget

En liten pub som er svært lett å gå forbi uten å vite om dette stedet. De har alltid noe godt på tappelinjen, men det er flaskelisten som virkelig imponerer. Utvalget deres av forskjellig surøl er det ingen som slår i København. Stort pluss for deres alltid gode service!

Hvor: Åboulevard 27, 1960 Frederiksberg C, Danmark

5. Taphouse

En av de mer kommersielle og lett tilgjengelige pubene, uten at det er et stort problem. Plassert svært sentralt i København, enorme lokaler over flere plan og en helt hinsides tappelinje. Heller 61 tappekraner kan telles, her kan alle finne noe de liker og ølene på kranene roteres ofte.

Hvor: Lavendelstræde 15, 1462 København K, Danmark

6. Søernes Ølbar

En rustikk liten kjellerpub som er helt uavhengig, mye fokus på dansk øl, men alltid noe spennende fra andre deler av verden i tillegg. Her er det mindre ølnerder enn tidligere nevnte steder. Har også uteplasser hvor man skue utover vakre Sortedams.

Hvor: Sortedam Dossering 83, 2100 København Ø, Danmark

7. Koelschip

Mikkeller har tilknytning til en rekke puber/restauranter i København, vi velger å framheve Koelschip som ligger vegg-i-vegg med den allerede verdenskjente Mikkeller & Friends. Koelschip ligner ikke på noe av de andre pubene til Mikkeller. Her har de prøvd å gjenskape surølpubene du finner i Belgia. Vi må skrive under på at de virkelig har lykkes med det. Bare 4 øl på tapp når vi var der, men et stort utvalg i flasker. Kun surøl.

Hvor: Stefansgade 35, 2200 København N, Danmark

8. Brewers Inc.

Har du noen gang tenkt at ditt eget hjemmebrygg hadde passet bra inn på tappekranene på bra puber? Hos Brewers Inc. kan det faktisk skje, her kan hjemmebryggere komme med sin oppskrift og smaksprøver av sin øl. Er ølet bra nok, så kan det bli produsert i større skala av et lokalt bryggeri og bli tilgjengelig for alle på tappekranene hos Brewers Inc. De serverer selvsagt annet øl fra mer kjente bryggerier også

Hvor: Gormsgade 25, 2200 København N, Danmark

9. 1420

Er du ute etter noe som du ikke får tak i andre steder, kanskje noe som er one-of-a-kind, da er 1420 stedet for deg. Helt nyåpnet (anno mai 2018), men med den mest «retro» flaskelisten vi har sett på lenge. Her kan du finne årgangsøl som er klin umulig å få tak i andre steder. Veldig hyggelig og hjelpsom betjening. Veldig stort fokus på surøl.

Hvor: Griffenfeldsgade 20, 2200 København, Danmark

10. Rbabarrab

Vi avslutter listen med stedet vi begynte. Rbabarrab er Kihoskh sin egen bar, stedet er en av de nyeste på ølscenen i København. De åpnet stedet i begynnelsen av februar og har allerede rukket å skape seg et velrennomert navn. Stedet er lite, med litt rar innredning av drager og 70-talls møblement. Stedet har 15 tappekraner, hvor 1 er dedikert til en cocktail. De resterende er med kvalitetsøl fra forskjellige verdenshjørner. Deilig pizza og annet snacks er også tilgjengelig.

Hvor: Sønder Blvd. 53, 1720 København V, Danmark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *