Publisert Legg igjen en kommentar

Fem steder for god whisky i Edinburgh

Når du besøker Edinburgh er whisky obligatorisk Foto Malene Kolstø

Dersom du skal til Edinburgh er det nesten obligatorisk å besøke byens whiskyplasser. Det er mange å velge blant, og vi har valgt ut 5 av våre favoritter.

  • 13.01.2020
  • Ølakademiet
  • Malene Kolstø

The Bow Bar

En liten og veldig sjarmerende pub i gamlebyen. Her er det godt utvalg av både whisky og øl. Du vil alltid finne whiskies som du ikke har smak før og det er hyggelig prismessig. Bordene er små, sofaene og barkrakkene er noe ubehagelig og det lukter litt «typisk engelsk pub» til tross for dette er det et sted du blir i flere timer. Meget hyggelig service og gjester i aldersgruppen 20-80 år. Det er heller ikke så langt unna Brewdog så du kan slå to fluer i en smekk! Anbefaler å komme tidlig da det fort fylles opp. Puben er enkel å finne ettersom den har en blå-lilla fasade.

Hvor: Gamlebyen, 80 W Bow, Edinburgh EH1 2HH, Storbritannia

The Balmoral Hotel – Scotch Whisky Bar

Et av de beste hotellene i Edinburgh har også en av de beste whiskybarene i byen nemlig Scotch. Her kan du kjøpe «whisky journey» som en smak av alle whisky regionene i Skottland og du kan kjøpe «rare & ghosted» pakken med 4 unike whiskyer som ikke er så lette å få tak i ellers. Det er også mulig å ta seg en liten matbit innen for det skotske kjøkkenet som haggis, røyket laks og østers. Baren finner du midt i smørøyet mellom gamlebyen og «ny»byen og den har et av Edinburghs største utvalg på whisky.

Hvor: 1 Princes St, Edinburgh EH2 2EQ, Storbritannia

Amber Restaurant & Whisky Bar at The Scotch Whisky Experience

Når vi snakker om whisky I Edinburgh må Amber resturante og whiskybar nevnes. Her kan du kombinere whisky og mat! De har et stort utvalg av whisky og egne whisky-guider. Servicen er veldig bra og det er mye kunnskap i staben. Du kan også delta på smakinger og kurs, dette er det egnene datoer for. Det er høy Standard på maten og mange års erfaring. Stedet ligger midt i turistgata og det kan til tider bli noe stor pågang av turister dersom du er der i høysesongen.

Hvor: 354 Castlehill, Edinburgh EH1 2NE

Whiski Bar and Restaurant

Her føler man seg som hjemme med engang man går inn døren. Veggene er overfylt med bilder og annen dekor. Whiskyutvalget er meget godt og du kan finne over 300 forskjellige whiskies her. Av og til vises sport på TV og på kveldene er det live musikk. Skottende kan service og dette stedet er ikke unntak

Hvor: 119 High St, Edinburgh EH1 1SG, Storbritannia

Glenkinchie Distillery

Vel, dette er ikke akkurat et pub, det er et destilleri. Det er få destillerier i nærheten av Edinburgh og dette er et av de nærmeste. Det tar ca. 40 minutter å komme seg dit og de har egen shuttle buss dit fra sentrum i Edinburgh! For å virkelig forstå whisky bør man jo se på et destilleri. Dette destilleriet tilby tours i alle prisklasser. Husk at det alltid lønner seg å foreta en booking på forhånd. Som en avslutning etter omvisningen tar man seg gjerne et glass whisky. Det er også mulig å kjøpe med seg whisky fra giftshoppen på destilleriet.

Hvor: Pencaitland, Tranent EH34 5ET, Storbritannia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *