Medaljedryss til Norge i CiderWorld 2019

5
(2)

En av verdens største siderkonkurranser ble avholdt i Frankfurt 30 mars. Blandt 500 forskjellige sidere fra over 20 land greide Norge å hevde seg.

Publisert: 12.04.19

Foto: Luis Herreros

Kategori: Sider

Fra Norge deltok i år tre siderprodusenter; Balholm fra Balestrand i Sogn, Ulvik Frukt og Cideri fra Hardanger og Egge Gård fra Lier.

Balholm dro med seg en sølvmedalje for sin “Handverkcider med humle” i kategorien «Sider med humle, krydder eller sider mikset med andre frukter». Balholm var faktisk bare 2 fattige poeng fra å få gull for denne sideren. Best i klassen i sin kategori ble Hogan’s Libertine Cider som fikk utrolige 117 av 120 poeng.

Ulvik Frukt og Cideri dro hjem to sølvmedaljer; en for “Gamal Tradisjon” i kategori «ukarbonert sider» og en for sin Kvitanesen Poesider i kategori «musserende sider». Egge gård tok også to sølv i denne kategorien, henholdsvis for sin “Liersider” og “Ektesider”. Best i klassen for musserende sider ble vel fortjent vunnet av Anderdog Cider av Torgglerhof des Pichler Josef fra Sør-Tyrol i Italia. I kategorien for ukarbonert sider vant La Folletiere av Domaine Lesuffleur.


Sidersmaking (Oslo) – bli bedre kjent med sider

Fra fruktige, søte, eller tørre og musserende, til skarpe og stille eller ville og syrlige. Sider er mangfoldig, så bli bedre kjent med den!


Egge Gård var ikke ferdig med medaljesankingen og tok to gullmedaljer i kategorien «issider» også. Egge Gård “Ung” fikk 111 av 120 mulige poeng og Egge Gård “Iseple” fikk 112 av 120 mulige poeng. Begge poengsummene holdt til gullmedalje. Best i issider-kategorien ble spanske Cortina med sin “Sidra de Hielo” som fikk 118 av 120 mulige poeng. Noe som gjorde til den høyeste ratede sideren i år, uansett kategori.

Den eneste kategorien Norge ikke tok medalje i var «Musserende fruktvin». Her ble kategorivinner og den eneste som fikk gull i sin klasse Gusthof Kraatx sin Birnensecco 2017.

Etter medaljeutdeling og bransjetreff første dag, ble det åpnet opp for allment publikum slik at alle fikk smake på sider fra hele verden. Det var til tider stor pågang hos de tre norske produsentene, så alt tyder på at norsk sider begynner å få fotfeste og annerkjennelse også utenfor Norges grenser.

Vi gratulerer vinnerene og håper på at flere norske siderprodusenter vil ta turen ned til Frankfurt neste år, for å vise frem sine produkter.

Siste artikler om sider fra Ølakademiet
Stor test av norsk sider 28 mai 2021 - Hele 10 sidere fikk toppkarakter da vi testet norsk sider. Konklusjonen er klar; her til lands lages sider i verdensklasse og noe for enhver smak.
Sidertest – klassisk norsk sider 28 mai 2021 - 0 (0) Hva som er klassisk norsk sider kan man strides om, men vi har valgt å sortere det inn…
Sidertest – spontangjæret sider 28 mai 2021 - Spontangjæret sider er siderens svar på naturvin, hvor gjær ikke er tilsatt. Her gjæres sideren på villgjær fra skallet, og det finnes mange variasjoner innenfor kategorien.

Hvor godt likte du dette?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *