Publisert Legg igjen en kommentar

10 steder å drikke øl i Berlin

Øl tappes i glass

Øl tappes i glassTysklands hovedstad har hatt rykte på seg å være en dårlig ølby, men stemmer dette? Vi har selvsagt undersøkt nærmere og har funnet ut at ting er i endring. Her er 10 steder for å drikke godt øl i Berlin.


Foto: Nailya Bikmurzina

Muted Horn

Muted Horn ligger en liten bit fra de mest sentrale delene av Berlin, men det er så absolutt verd turen. Det hyggelige lokalet ligger i bydel Neukölln, nærmeste undergrunnstasjon er U8 Bodinstraße. Her er håndverksøl i fokus, både fra inn og utland. Mye fokus på den voksende trenden av tysk håndtverksøl. 22 tappekraner med deilig øl er tilgjengelig sammen med en av de beste flaskelistene i Berlin. Super service av folk som elsker og kan øl inn og ut. Om man ønsker å smake litt forskjellig øl tilbys det smaksplanke med «små» smaker av øl man velger fritt selv.

Hvor: Flughafenstraße 49, 12053 Berlin


Protokoll

En hipp bar i et hipt område, men Protokoll leverer en svært bra tappelinje med 24 forskjellige øl. Her kan man både finne gode tyske klassikere som Schneider Weisse og nye tyske bryggerier som Berliner Berg Brauerei. Ellers var fokuset på amerikansk, britisk og russisk(!) øl når vi besøkte stedet. Også her tilbys smaksplanke for å smake litt forskjellig. Hyggelig og avslappet service og en fin flaskeliste gjør Protokoll verd å besøke.

Hvor: Boxhagener Str. 110, 10245 Berlin


Getränkefeinkost

Rett over gaten fra Protokill igger Getränkefeinkost, som betyr noe slik som drikkbare delikatesser. Dette er ikke en bar, men en butikk for å kjøpe med seg noe gode flasker med øl. Lokalet er rent og pent, hvor ølet er sortert i all hovedsak på forskjelige ølstiler. Her finnes et av de største utvalgene av tysk håndverksøl i Berlin, i tillegg finner du mange andre delikatesser fra hele verden her. Er du i området må man legge turen innom.

Hvor: Boxhagener Str. 24, 10245 Berlin


Lager Lager

En ølbutikk dette også, med over 250 forskjellige øl til salgs på flaske/boks. Men Lager Lager skiller seg fra Getränkefeinkost på en annen måte, for her kan du nemlig fylle på growleren din også. Det er sjelden jeg tar med growler på ferie, så Lager Lager har en smart løsning. De fyller nemlig opp øl på «engangs-growlere», som egentlig er PET-flasker. Om du vil slappe av med en øl på stedet er dette selvsagt også mulig.

Hvor: Pflügerstraße 68, 12047 Berlin


BRLO Brwhouse

Det tyske håndverksbryggeriet BRLO har sin egen brewpub rett ved siden av undergrunnstoppet Gleisdreieck. Stedet ligger i et litt slitent gammelt industriområdet, men med en gang du entrer stedet er det veldig moderne og åpenbart ekstremt populært blant lokalbefolkningen. Stedet er like mye restaurant som bar, hvor man kan få mange spennende retter matchet med øl. Fokuset på maten ligger på faktisk på grønnsakene, ikke kjøttet denne gangen. På tapp har de (åpenbart) veldig mye av sine egene øl, men også innslag av andre bryggerier.

Hvor: Schöneberger Str. 16, 10963 Berlin


Mikkeller Berlin

Berlin er i utgangspunktet ikke kjent som noe ølby, men noe er i endring. Når danskene i Mikkeller velger å starte opp i byen så er det et tegn på at håndverksølet er begynt å bli populært også i den tyske hovedstaden. Om man har besøkt en Mikkeller-bar før, vil du fort føle deg hjemme. Interiøret er som alltid enkelt og nedstrippet, mens tappekranene domineres av Mikkeller sin egne øl. Er selvsagt litt andre bryggerier tilgjengelig også, både på tapp og på den fine flaskelisten. Stedet har til og med en hyggelig liten uteservering om man er heldig med været.

Hvor: Torstraße 102, 10119 Berlin


Kaschk

En skikkelig hipsterplass som ligger rett ved siden av Rosa Luxemburg-Platz, og navnet tilsier at det er en anelse norsk svung. Her ligger fokus på kvalitetskaffe og enkle småretter på dagtid, mens øl og driner er mest aktuelt på kveldstid. Ølutvalget er ikke det største, men morsomt at fokuset ligger på nordisk øl. Hyggelig betjening og mange underholdene gjester å kikke på.

Hvor: Linienstraße 40, 10178 Berlin


Das Meisterstuck

En restaurant med klassiske tyske retter og en ekstremt innholdsrik flaskeliste. Ønsker du noe skikkelig spesielt i glasset er sannsynligheten høy på at det er dette stedet du ønsker å besøke. Lokalet er rustikt med gjøkeur på veggene og en åpen ild fra kjøkkenet som sprer lukten av bål i rommet. Her må man gjerne prøve currywurst og den klassiske Berliner Weissen med en sirup laget av myske, noe som gjør ølen grønn.

Hvor: Hausvogteipl. 3-4, 10117 Berlin


Brewdog Berlin Mitte

Skottene i Brewdog har akkurat som Mikkeller funnet ut Berlin åpenbart trenger mer håndverksøl, så de har plassert seg (strategisk) bare et steinkast unna Mikkeller sin bar. Her igjen, har du vært på Brewdog sine barer, så er dette ganske likt. De har steinovspizza for de som ønsker å ha noe å spise til ølet. De har 30 tappekraner med diverse øl, mye av sitt eget selvsagt. Er også en grei flaskeliste tilgjengelig.

Hvor: Ackerstraße 29, 10115 Berlin


Treffpunkt

Vi avslutter med et sted som ikke har noe særlig ølutvalg om man kun er interessert i mikrobryggerier, men vi tar den med som en «guilty pleasure». For vi er tross alt i Tyskland og Treffpunkt er ekstremt tysk. En klassisk brun pub hvor det lukter sauerkraut i hele lokalet og klientellet mest sannsynlig har hatt faste plasser siden Berlinmurens fall. Det er noe veldig befriende å sitte langs den lange bardisken og drikke godt tysk øl fra de større bryggeriene mens den aldrene bartenderen fremdeles vasker hvert eneste glass for hånd.

Hvor: Mittelstraße 55, 10117 Berlin


[Google_Maps_WD id=30 map=29]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *