Publisert Legg igjen en kommentar

Årets Ølhund 2018 ble Bergen Ølfestival


Utmerkelsen Årets Ølhund ble i går utdelt på Juleølpremieren i Oslo og den gjeve prisen gikk i år til Bergen Ølfestival.

[one_half]

Publisert:
02.11.18

[/one_half][one_half_last]

Foto:
Malene Økland

[/one_half_last]

Alle norske kommuner med respekt for seg selv har nå egen ølfestival, men slik har det ikke alltid vært.

Den store og stigende interessen for ølets mangfoldige verden har ikke kommet av seg selv, men er drevet frem av entusiaster med kunnskap og lidenskap i flasker og fat.  Mange av de befinner seg i Bergen.

Bergen Ølfestival ble sin tid startet opp av Hanne Frostad og Gunnar Nagell-Dahl og festivalen har i dag en viktig tilknytning til Bergen Matfestival. Til mat hører god drikke og ølfestivalen er et godt supplement med sitt store utvalg av godt håndverksøl. Festivalen har blitt et kulturprodukt, den er folkelig og har fått et velfortjent ry som Norges største og landets beste ølfestival. På årets festival deltok 44 bryggerier, med til sammen over 400 ulike øl. Festivalen er også en kunnskapsarena med smakinger, fagforedrag og konkurranse i hjemmebrygging.

Bergen Ølfestival er et forbilde for alle som er opptatt av å spre kunnskap om øl som en grunnleggende del av norsk kulinarisk kultur og en evig kilde til glede og god opplevelser, nå under ledelse av Erik Aarebrot.

Vi i Ølakademiet gratulerer Bergen Ølfestival med utmerkelsen Årets Ølhund 2018! En verdig vinner og vi gleder oss til fortsettelsen!


Fakta

Årets Ølhund er en årlig utmerkelse som deles ut av Bryggeri- og drikkevareforeningen og prisen ble første gang delt ut i 1973. Utmerkelsen Årets Ølhund deles ut til den eller de «som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester»

Første prisvinner var Paul Lorck Eidem og fjorårets prisvinner var Lars Marius Garshol. Andre kjente personer som har fått utmerkelsen, er blant annet Jan Otto Johansen, Menz Schulerud, Odd Børretzen, Kari Svendsen, Rolf Wesenlund, Kristin Krohn Devold, Lars Peder Brekk og Trine Skei Grande.

Tilsvarende priser finnes i flere land, blant annet i Danmark og Storbritannia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.