Publisert Legg igjen en kommentar

10 år og fem splitter nye kurs!


Ølakademiet fyller 10 år i år, og siden starten har ølkultur og opplevelsesbasert læring stått i sentrum.

[one_half]

Publisert:
05.11.18

[/one_half][one_half_last]

Foto:
Ølakademiet

[/one_half_last]

Den gang ble det gjort med PowerPoint og pekestokk, mens nå formidles det glade budskap gjennom gode historier med noe godt i glasset. Og nå kommer nye tider, og nye drikker på kurs-menyen!

Ølakademiet – blir mer en bare øl

Bredden av nye kurs skal nå utvides. Ølakademiets ølsmakinger i kombinasjon med sliders, mat, ost og sjokolade har blitt meget godt mottatt. «-Vi er glad i mat og godt håndverksøl, spesielt i kombinasjon», forteller Ronja Velten, daglig leder i Ølakademiet. «-Nå som vi blir 10 år, ønsker vi større bredde, og lanserer ølsmakinger i kombinasjon med whisky og akevitt. Det blir også sakesmakinger, og nye matkurs i kombinasjon med drikken som får flere og flere tilhengere, nemlig cider. Vi liker å utfordre oss selv og er i full gang med skolering av personalet»!

Ølakademiet – historien i korthet.

[read more=»▼» less=»▲»]

Ølakademiet ble stiftet 22. desember 2008 av to tidligere ansatte i Ringnes’ opplevelsessenter.

Med et brennende ønske om å lære folk mer om det stadig økende mangfoldet av øl, holdt de smakinger og kurs i ølbrygging rundt hos serveringssteder i Oslo. Eneste salgskanal var en enkel nettside, og gavekort og påmelding til kusene ble ordnet manuelt.

Etter noen år med kun kontorer, etablerte vi egne kurslokaler i 2014 sentralt på Grünerløkka. En kjeller, som inntil nå kun hadde fungert som lagerlokaler, fikk hvitkalkede vegger – og ble forvandlet til et trivelig og annerledes lokale med rustikk stil og egen vedfyring.

Ølakademiet ble Gasellebedrift for første gang i 2016, og samme år passerte vi 10.000 deltakere på kursene med god margin. Ølakademiet var nå også etablert i flere av de store byene i landet, og leverandør av øltester for landets største avis; VG.

I 2018 ble ny nettside laget in house lansert, og vi ser nå videre inn i fremtiden. Flere typer kurs er lansert, og et samarbeid med The Beer And Cider Academy i London er etablert for utdanning av ølkelnere. Mulighetene for oppstart i andre land vurderes òg.

Ølakademiet fyller 10 år 22. desember 2018.

[/read]

Ølakademiet – en trendsetter

Som i mange andre bransjer forandres trendene med tiden, og da er det viktig å følge med og tilpasse seg hva som er i vinden. Selv om ølsmaking fortsatt er den aktiviteten som er mest populær, ser vi flere tendenser til at andre former for drikke kommer mer og mer frem. Spesielt håndbrygget cider er blitt svært populært. Men sake, whisky og akevitt, alle drikker med nær slektskap eller tilknytning til øl, følger like etter. Derfor ønsker vi å gå i front for å øke kunnskapen til forbrukeren.

Nye kurs om cider og mat

Det å kunne kombinere cider og mat byr på nye smaksopplevelser. Kurset «cider og mat» formidler kunnskapen ved det å kunne sette riktig cider til mat gjennom en sesongbasert meny. Man blir også kjent med ciderens historie og noen av distriktene i Norge. Cider er matvennlig og gir fantastiske smaksopplevelser. På samme måte er cider og ost en «match made in heaven». Dette kurset er òg helt nytt, og her får du smake utvalgte oster i kombinasjon med utvalgte cidere, og man lærer hvilke typer cider som passer best til hvilken type ost. Kurset «cider og ost» finner du her.

Kurs om sake, whisky og akevitt

Sake har økt i popularitet de siste årene, og utvalget har også blitt større. Vi har hentet en av de beste sakesommelierer i landet, Kaori Ishii. Hun vil gi deg et innblikk i Japans nasjonaldrikk igjennom smaking og historie.

Videre er øl og whisky- smaking noe vi har jobbet lenge med å få til, og vi er stolte av å inngå samarbeid med Dr. Jekyll’s, en av Oslos beste whisky barer. Her blir du kjent med whiskyens store variasjon i smak. Du vil blant annet lære om de ulike lands særpreg, produksjon, råvarer og lagring.

Interessen rundt akevitt kan vi se har eskalert. Dette er litt morsomt med tanke på at akevitt har blitt produsert i Norge i over 450 år, og ofte blir omtalt som det nordiske nasjonal-brennevinet. Vi lærer deg hvilke øl som passer sammen med forskjellige akevitter, litt om historien og myter. Øl og akevitt vil være på Hopyard i Mathallen.

Vi er stolte av å kunne tilby noe som kommer til å øke i popularitet og interesse fremover. Det å kunne være med på å gå i føringen for trender, samt det å kunne tilby noe man vanligvis ikke relaterer til oss er med på å skjerpe oss. Vi må levere på de nye feltene også! Så, årets heteste julegavetips 2018 må være et gavekort til et av våre nye, spennende kurs.

Ølakademiet gleder seg til 10 nye år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *