Bli med på en smaking med det mange regner som Norges “nasjonaldrikk”. Akevitt står nemlig sterkt her i landet, og har en lang tradisjon vi kan være stolt av.
- Pris: 775,-
- Varighet: 90 minutter
- Aldersgrense: 20 år
- Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71a, 0552 Oslo
Øl og akevitt i kombinasjon – et dypdykk i den norske folkesjela
Akevitten er en drikk med mange fornøyelige myter og historier. Opprinnelig var den ment å skulle kurere alle innvortes sykdommer. Den medisinske effekten er litt moderert med tiden, men fortsatt strides de lærde: Kan akevitt fordøye fet julemat?
Vi har fortsatt litt trua.
Vi snakker tross alt om livets vann, og akevitt drikkes ofte sammen med øl. Men hvordan skal man egentlig sette øl til akevitt eller akevitt til øl?
På dette kurset vil du lære mer om sensorikk, råvarer, produksjon, stiler og fatlagring. Det blir selvsagt smaking av både øl og akevitt i kombinasjon.
Bli med på et arrangement med fokus på de stolte norske tradisjonene, i en uhøytidelig og sosial setting.
Kurset passer for alle som elsker øl og akevitt – og har lyst til å lære mer!
Velkommen til en lærerik aften!
Norsk akevitt er noe helt eget
Hva er det som skiller akevitt fra norsk akevitt og linjeakevitt? Hvordan lages og lagres de, hvordan oppstår nyansene – og hvilke retter passer de forskjellige akevittene best til?
Dette er noe du lærer på dette kurset.
Visste du forresten at norsk akevitt lages på potet, og ikke korn, som i andre land?
Vis kart
Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.
Neste smaking
Gavekort – øl og akevitt smaking
Dette kurset finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om en lokal aktør.