Publisert Legg igjen en kommentar

En hyllest til kjærligheten: Pride-ølene 2023

Pride-ølene 2023
Pride-ølene 2023
Flere bryggerier lager øl til Pride Her er noen av de Foto Malene Kolstø

Flere bryggerier hyller kjærligheten og har laget øl til Pride. Her er noe av utvalget som bør være med på feiringen!

I fjor var det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge og straffelovens paragraf 213 ble opphevet. Det ble markert med Pride og Skeivt kulturår.

Det er igjen tiden for å markere Pride; med kjærligheten, menneskene, kampene og seierne! Norske bryggerier hyller kjærligheten og Pride med sine brygg!

Bli med på feiringen! Se Kalender med oversikt over Pride i Norge 2023 – festivaler

Oslove – øl for verdens beste by

-Opprinnelig ble Oslove laget til Oslo Pride, sier daglig leder Dimitri Yogaratnam. Vi ble involvert i Oslo Pride-feiringen, lærte mer om verdiene og hvordan de er i tråd med verdiene til Oslo som by.

Oslo Brewing Company har også i år gitt ut ølet Oslove til Pride. En frisk blonde ale tilsatt pasjonsfrukt, og deres favoritt humle; Huell Melon og Citra. Ølet er 5,5 vol % og finnes i Vinmonopolets hyller.

Oslove kombinerer de to ordene Oslo og kjærlighet. Det beskriver ånden, samholdet og kjærligheten – Oslofolk har til byen og hverandre. Oslove representerer verdier som toleranse, respekt, gjensidig forståelse og positive menneskelige verdier.

-Vårt Oslove-øl feirer dermed ikke bare LHBTQI-miljøet, men er også et øl for alle de som støtter fellesskapets verdier. Ølet skal feire bevegelsen og viljen som stadig har positiv innvirkning på verden forteller Dimitri.

Bli med på Regnbuesmaking 29. juni 2023 – Øl, mjød og sider!

Flere bryggerier lager øl til Pride

Macks Ølbryggeri har også i år laget Arctic Beer Pride til hyllest for mangfoldet som gjør livet så flott. Et lyst og lett øl med gull-gul farge og en frisk aroma av blomster, malt og humle. Her er det godt skum og avslutning med fin bitterhet.

Diskobrewing har til Pride, laget sin Disko Jesus – karmaklubb. En surøl på 3,6 vol % proppfull av bringebær!

Også svenske Dugges har laget Pride-øl; Dugges Rainbow. Et forfriskende og godt surøl på 4,5 vol %, fylt av fruktene; bringebær, jordbær, kirsebær, blåbær & cherry blossom sour.

Alle de tre ølene er å få kjøpt i dagligvarebutikkene, hos Gulating, Lokalbrygg eller Bryggeriutsalget.

Happy Pride!

❤️🧡💛💚💙💜🖤


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *