Gjennom 3 miniburgere (sliders) lærer du å velge riktig øl til hamburger. Garnityret varierer med sesong, og legger grunnlag for hvilke øl som passer best til.
- Pris: 945,-
- Varighet: 90 minutter
- Aldersgrense: 18 år
- Passer for grupper. Les mer.
- Kurssted: Ølakademiet, Thorvald Meyers gate 71, 0552 Oslo
Burger og øl i kombinasjon
Burger og øl liker alle. Om man velger å kalle det burger eller hamburger, miniburger eller sliders, er det ingen tvil om at det smaker digg! En stor andel vil også velge en øl til burgeren, og det gjør selvfølgelig vi også.
Under kurset lærer man litt ølhistorie, blir kjent med og smaker på ulike ølstiler. Du lærer å matche øl til hamburgere gjennom tre ulike miniburgere. Samtidig som du får innføringen om mat og øl i kombinasjon. Vi lover at det blir morsomt, smaksrikt og hyggelig!
Arrangementet passer for den som er glad i god mat og drikke!
Velkommen til en smakfull opplevelse!
Historien om hamburgere
Danskene liker å tro at emigranten Louis Lassen var den første som serverte hamburgere. Det skal ha skjedd i 1895 på kaféen Louis’ Lunch i New Haven der han serverte hakkekjøtt i toast sandwich, tilsatt enten løk, tomat eller ost.
Men både Tyskland og USA krever sin del av æren. En rett som kalt Hamburg Steak skal nemlig ha vært servert mellom to stykker brød på Hamburg America Line – men her er eksakt årstall usikkert noe usikkert.
Selv om Boston Journal refererer til Hamburg Steak i 1884 var det først ved verdensutstillingen i St. Louis i 1904 hamburgeren ble anerkjent nasjonalt i USA, da New York Tribune refererte til hamburger som årets mat-innovasjon.
Lær kunsten å velge øl til hamburger hos oss!
Vis kart
Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser.
Neste kurs
Gavekort til øl og burger
Denne spennende opplevelsen finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om lokale aktører.