5 retters middag – øl og mat kurs

På Nedre Foss Gård, en ærverdig restaurant i Oslo, inviterer vi til gjestebud med underholdende historier og læring. Annerledes og morsomt når du vil ut å spise.

  • Pris: 1.695,-
  • Varighet: 3,5 timer
  • Aldersgrense: 18 år
  • Kurssted: Nedre Foss Gård, Nordre gate 2, 0551 Oslo

Definisjonen på gjestebud er «festlig måltid som inntas i fellesskap av en større krets». På grunn av betegnelser som samburðarǫl og hvirfingsdrykkja på gjestebudene fra norrøn litteratur, vet man at øl spilte en viktig rolle på disse i vikingtiden.

Bli med og lær om øl i og til mat gjennom fem sesongbaserte retter av ypperste klasse. En spesialist på øl og mat guider dere gjennom de fem rettene. Nedre Foss Gård har en lang historie helt tilbake til 1220, og ligger i et område hvor vikingkonger har sloss og møller har malt korn.

I den norrøne litteratur omtales ett slags gjestebud som spleiselag (samburðarǫl). Her brakte hver deltaker med seg en sin del av det som skulle fortæres, og underholdning som sagafortelling og kveding hørte med til festen.

Selv om vi av hensyn til dagens lover må innrette oss litt annerledes, blir det underholdende historiefortelling under middagen av guiden. De vil også fortelle litt om øl i mat, og hvilke grunnregler du selv kan følge for å bli bedre på å velge riktig øl til forskjellige retter.

Velkommen til gjestebud på Nedre Foss Gård!


how to add a google map to a website

Allergier må meldes i fra på forhånd, da det er fastsatt meny. Disse meldes til post@ol-akademiet.no senest en uke i forkant av arrangementet.

NB! Påmelding til 5-retters middag/øl- og matkurs er bindende. Det er ingen angrefrist på dette kurset, heller ikke ved sykdom. Ved påmelding godtar du våre betingelser.  

Neste kurs

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort 5 retters middag – øl og mat kurs

Denne spennende opplevelsen finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om lokale aktører.

Øl og mat kurs – alternativer