Sakesmaking – utdrikningslag Oslo

kr 645,00

La utdrikningslaget lære mer om sake, Japans nasjonaldrikk. God sake er godt håndverk. Tradisjonsrik drikke med stor bredde; både søte, musserende og fruktige.

Beskrivelse

La utdrikningslaget lære mer om sake, Japans nasjonaldrikk. God sake er godt håndverk. Tradisjonsrik drikke med stor bredde; både søte, musserende og fruktige.


Foto: Morten Bibow / Mat fra Norge


Lær mer om Japans nasjonaldrikk hos Ølakademiet. Sake er en gjæret drikk av polert ris, og det er mer riktig å si at sake er en risøl enn en risvin, da fremstillingen minner mer om ølbrygging enn vinproduksjon.

Sake kan ha et råvarepreg av kokt ris, men i tillegg ha gode aromaer av alt fra jordpreg og mandler på ene siden, til fruktig preg av eple eller sitrus på den andre – noe som oppstår gjennom gjæring og lagring. Vanlig sake har ofte 16 prosent alkohol eller mer, mens musserende sake er friskere, har lavere alkoholprosent, og ikke samme munnfølelse.

Lær om sakens historie, produksjon og bruk av sake til forskjellige matretter.

Kurset holdes av sakesommelier Ronja Velten.

Aktiviteten passer de fleste utdrikningslag. Gjennom en uformell stemning kominert med humor, lærer dere om blant annet,

 • sakens historie
 • produktsjon
 • sakestiler
 • servering og temperatur.

Kurssted: Ølakademiet

Be om et uforpliktende tilbud

Andre alternativer: Øl og sliders | Øl og whiskysmaking | Ølsmaking 90 min

Betingelser

Følgende betingelser gjelder for utdrikningslag:

 1. Vi har dessverre ikke mulighet til å reservere tider før oversendt tilbud er akseptert.
 2. Betaling skal skje med kort, og i sin helhet senest 48 timer før arrangementet starter. Sikker betaling skjer via tilsendt link.
 3. Det utstedes ikke faktura uten nærmere avtale. Ved betaling med faktura er betalingsfrist 10 dager før arrangementet starter.
 4. Endelig antall deltakere skal innmeldes oss senest 24 timer før arrangementets betalingsfrist. Om dette ikke skjer vil man betale for minimum antall deltakere i opprinnelig tilbud.
 5. Deltakere utover innmeldt antall skal betales ved oppmøte.
 6. Ølakademiet har rett til å avvise personer som er synlig beruset ved oppmøte. Dette i henhold til Alkohollovens bestemmelser.
 7. Avviste personer har ikke rett til refusjon av kursavgift.