Publisert Legg igjen en kommentar

Nøgne Ø på Topp 100-liste

Topp 100 beste bryggerier i 2020
Topp 100 beste bryggerier i 2020
Foto Nøgne Ø

Nøgne Ø er i følge RateBeer et av verdens 100 beste bryggerier. Å bli stemt inn på en slik liste er en stor ære for et lite bryggeri fra Grimstad, sier markedssjef Tom Young.

Det brukerstyrte nettstedet ratebeer.com har publisert sin liste over de 100 beste bryggeriene i verden for 2020. Nøgne Ø er for 14. gang, og som det eneste norske bryggeriet, stemt frem i dette svært eksklusive selskapet. 

I dag er det registrert over 40.000 bryggerier på ratebeer.com og nettstedet har rundt en halv million registrerte brukere over hele verden.

Det betyr mye
Godt øl brygger seg ikke selv. Skal malt, humle, gjær og vann bli til kvalitetsøl trengs det kunnskap og lidenskap for faget. Nøgne Ø har nok en gang vist seg frem som et av verdens beste bryggerier.

Dette er en enorm anerkjennelse av den dedikerte og innovative jobben våre kreative bryggere og produksjonsmedarbeidere utfører hver eneste dag, forteller Young. 

Innovasjon i brygging
Navnet Nøgne Ø betyr «naken øy», et poetisk begrep brukt av Henrik Ibsen for å beskrive noe av de utallige sterke, karrige utkroppene som er synlige i det grove havet utenfor Norges sørlige kyst. Navnet gir også et symbolsk bilde av hva de to norske hjemmebryggerne Gunnar Wiig og Kjetil Jikiun gjorde tidlig i 2002, da de bestemte seg for å etablere et helt nytt bryggeri i Norge.

Deres trang til å dele sin lidenskap for godt øl var uutholdelig. Visjonen var å bringe mangfold og innovasjon i kommersiell brygging av real ale. Resultatet ble Nøgne Ø – Det Kompromissløse Bryggeri som setter innovasjon høyt og som i dag for 14. gang er å finne på Rate Beer sin liste, over verdens 100 beste bryggerier.

Bryggeriet omsatte i 2019 for 29,3 millioner kroner og eksporterer i dag til et tjuetalls land.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *