Publisert 2 kommentarer

Norske Pride-øl hyller kjærligheten

Pride-øl til feiringen. Pride 2024.

Her er norske Pride-øl 2024.
Her er noen av ølene laget spesielt laget til Pride i 2024 Foto Trond A Lierhagen

Flere bryggerier lager øl til Pride. Her er noen utvalgte øl som bør være med på feiringen av kjærligheten!

For to år siden markerte vi 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge, med opphevelsen av straffelovens paragraf 213. Dette ble feiret med Pride og Skeivt Kulturår. Juni er pridemåneden og vi skal igjen markere kjærlighet, mennesker, kamper og seiere! Norske bryggerier bidrar til feiringen med egne Pride-øl.

Oslove – Øl for Verdens Beste By

Oslo Brewing Company lanserer også i år Oslove Passion Fruit Blonde til Pride, en frisk blonde ale tilsatt pasjonsfrukt, samt favoritt-humlene Huell Melon og Citra. Ølet har 5,5 % alkohol og er tilgjengelig på Vinmonopolet. Ølet finnes også i butikkene og i butikkstyrken 4,7 vol %.

Opprinnelig ble ølet laget til Oslo Pride. Oslove kombinerer Oslo og kjærlighet, og beskriver ånden, samholdet og kjærligheten Oslofolk har til byen og hverandre. Det representerer verdier som toleranse, respekt, gjensidig forståelse og positive menneskelige verdier.

«Oslove-øl feirer ikke bare LHBTQI-miljøet, men er også et øl for alle som støtter fellesskapets verdier. Ølet skal feire bevegelsen og viljen som stadig har en positiv innvirkning på verden,» uttalte Dimitri Yogaratnam til Ølakademiet i fjor.

Norske bryggerier hyller kjærligheten med sine øl til Pride Foto Trond A Lierhagen

Flere bryggerier lager Pride-øl

Macks Ølbryggeri lanserer også i år Arctic Beer Pride som en hyllest til mangfoldet som gjør livet flott. Dette lyse, lette ølet har en gullgul farge og en frisk aroma av blomster, malt og humle. Ølet har godt skum og en fin bitter avslutning.

Diskobrewing har laget Disko Jesus – Karmaklubb til Pride. Dette er en surøl på 3,6 % alkohol, fylt med laktose og bringebær!

Alle pride-ølene er tilgjengelige i dagligvarebutikker, hos Storo Ølutsalg, Gulating eller Lokalbrygg.

Happy Pride!

Sommersalg. Flott gaver, gavekort og opplevelser.

2 kommentarer på “Norske Pride-øl hyller kjærligheten

  1. Bryggeriutsalget er kjempekonkurs. Men det er tilgjengelig på Storo Ølutsalg. Det er viktig å presisere.

    1. Hei Per, takk for bra tilbakemelding. Artikkelen er nå oppdatert og Bryggeriutsalget er strøket fra saken. God sommer til deg! Mvh Ølakademiet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *