Publisert Legg igjen en kommentar

Ølfestivaler 2023 | Mat og drikkefestivaler

Ølfestivaler i Norge 2023
Ølfestivaler i Norge 2023
Vi gir deg oversikten over de norske mat og drikkefestivalene Illustrasjonsfoto Jørn Tore Persen

Festivaler gir nye og spennende smaksopplevelser. Her er oversikten over de norske mat-og-drikkefestivalene i 2023. Vi har fokusert på festivalene med øl, whisky, akevitt og sider.

Det er nytt år med mat-og-drikkefestivaler, der ildsjelene rundt i landet gleder seg til å presentere og servere nye og spennende smaksopplevelser. La deg friste dit horisonter kan utvides og smaks – og luktesansene pirres.

Mat og drikkefestivaler året rundt

Årets festivaler er mange og det kan bli vanskelig å velge. Vi har tatt med mat- og drikkefestivalene fra mai til november. Kanskje kan du legge ferien innom en av disse festivalene? Uansett om du velger festival i sommer eller på høsten, er utvalget stort i år. Festivaltiden er en god anledning til å ta en pause fra hverdagen og belønne seg selv!

Norske øl- og matfestivaler


Det brygges mye godt øl rundt omkring i landet og på mange av festivalene møter du bryggerne selv. Hør de gode historiene og få smake utvalgte øl, som du kanskje ikke får smake andre steder. Vi gir deg listen over noen av ølfestivalene i Norge, presentert etter dato nedenfor.

For gode festivalopplevelser utenlands, se Ratebeer sin oversikt over ølfestivaler.


Norske whisky- og akevittfestivaler


Det blir stadig flere norske dråper og bare norsk akevitt alene har 400 forskjellige merker hos Vinmonopolet. Å delta på en whisky eller akevittfestival er sanselig opplevelse, der kan man kan smake ulik produkter og nettopp finne sin favoritt. Her er noen gode festivaler, verdt å merke seg.

Epler i glasset – Norske siderfestivaler


Norske epler og kvalitetssider – Her har utvalget eksplodert og om du ikke kjenner sider fra før, bør du virkelig prøve norsk håndverkssider på en av disse festivalene.

Gode smaksopplevelser hos Ølakademiet

Har du ikke tid å vente på en festival og ønsker gode smaksopplevelser, er du velkommen til å delta på en av Ølakademiet sine smakinger i Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger året rundt. Vi har de beste ølsmakingene og kursene om øl, mjød, sider, akevitt, whisky og sake. Noen smakinger er i kombinasjon med mat.

Hvor finner du Ølakademiets smakinger og kurs? Se hele oversikten her!


Det tas forbehold om feil/endringer i oversikten, og det anbefales å følge de aktuelle lenkene for å få mer informasjon og bekrefte eventuelle datoer. Denne oversikten inkluderer ikke alle festivaler som skjer der ute, så vi anbefaler deg også å lete videre etter festivaler på egenhånd.

Har vi glemt en festival som fortjener å nevnes? Tips oss gjerne i kommentarfeltet eller send oss en e-post!

Vi ønsker deg en fin og smakfull festivaltid!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *