Publisert Legg igjen en kommentar

Sprudlende sider til festlige dager

Musserende norsk sider til 17. mai eller festlige anledninger.
Musserende norsk sider til 17. mai eller festlige anledninger.
Musserende sider passer godt til festlige anledninger Foto Malene Kolstø

Mai har mange helligdager og starten på sommeren er fylt opp med festlige høydepunkter. Trenger du en aperitiff, eller noe forfriskende med bobler? Da egner norsk sider seg godt.

17. mai er rett rundt hjørnet og da hører musserende drikke med til festen. Sprudlende norsk sider er utmerket til feiringen av nasjonaldagen, eller andre festlige anledninger – og prisen den er lavere en tradisjonell musserende vin.

Se også: Norsk sider til 17. mai-frokosten

Alkoholfritt til 17. mai? Sjekk denne testen av norsk alkoholfri sider

Disse fem norske musserende siderne bør du velge til festen!

Drikke til 17. mai
Musserende norsk sider egner seg godt til festen Foto Malene Kolstø

Norsk sider er utmerket som aperitiff, eller til sosiale lag og dager som skal feires spesielt. Disse fem siderne er alle musserende og har bobler som passer til feiringer og festligheter, men også våren og sommeren. Server gjerne disse siderne med søte norske jordbær!

Lotherus – Alde

Lotherus er en sprudlende og smaksrik sider, med saftig og god eplesmak. Her er det søte epler med frisk syre i avslutningen. Ettersmaken er medium lang og munnfølelsen musserende. Godt og passer til de fleste sosiale lag!

Dronning Sider – Hardanger Saft og Siderfabrikk

Søt frukt, nektarin, krydder og søte epler preger smaken i Dronning sideren. En flott musserende og fruktig sider med perfekt balanse. Dette er nydelig og ettersmaken er lang. Denne er verdt å ha med seg på alle feiringer!

Skarbø Sider Prinsareple – Skarbø Gard

Skarbø Sider Prinsareple er også en veldig god sider, med tydelige smaker. I smaken finner du svisker, vanilje, rosiner, karamell og søt sitrus. Sideren er musserende, har god balanse og er et godt alternativ til Champagne.

Attåt Sider Eple og Bringebær – Gardsbrenneriet

Norsk sommer i et glass! Denne sideren gjør seg på 17. mai eller andre godværsdager. Fargen er rød-rosa og tar seg godt ut i glasset. Server sideren med norske søte jordbær og gjerne som aperitiff. I smaken finner du røde bær, friske epler og noe plomme. Munnfølelsen er deilig og rund. Her er det fylde, balanse og sideren er musserende.

Alde Sider – Alde

Alde Sider er en frisk sider med rene smaker. Eplesmaken er god, med noter av sitrus og grønne bær. Vi snakker her god balanse mellom sødmen og syren. Ettersmaken er medium lang og munnfølelsen musserende. Dette er godt!


Skål og god feiring!

Lyst å prøve øl til 17. mai-frokosten? Se hva du bør ha i glasset!


Gode gavetips til bursdag, jubilanten eller bryllupsparet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *