Publisert Legg igjen en kommentar

Norsk sider til 17. mai-frokosten

Norsk sider er utmerket som følge til 17 mai frokosten Foto Malene Kolstø

Den store festdagen nærmer seg og det skal inviteres til frokost på nasjonaldagen. Hvorfor ikke velge norsk og gå for epler i glasset? Norsk sider passer utmerket til maten 17. mai!

Tradisjon tro skal det diskes opp til 17. mai-frokost og tradisjonelt står det jordbær, oster, laks, reker, spekemat, roastbeef, eggerøre og potetsalat på bordet. Godt hjemmelaget brød gjør frokosten ekstra god. Men hva drikker vi til frokosten?

Brød til 17. mai? Se vår oppskrift på surdeigsbrød av spelt med øl

Disse fem norske siderne bør du velge til 17. mai-frokosten

Norsk sider er et godt alternativ til 17 mai frokosten Foto Malene Kolstø

Norsk sider er et godt følge til maten! Derfor har vi gjort jobben enklere for deg og funnet frem fem ulike sidere, som alle er allround og passer 17. mai-frokosten veldig godt. Alle produktene er tilgjengelig hos Vinmonopolet.

Solglimt – Hardangergutane

I smaken på denne sideren finner du syrlige epler, stikkelsbær, og lett karamell i smaken. Denne sideren er fruktig og har et musserende utrykk, og som matcher 17. frokosten veldig godt.

Hardanger Sider Tørr – Hardanger Saft og Siderfabrikk

Her er det fruktig og sprudlende bobler! En festlig sider for det sosiale lag. Lette urter og kryddernoter i smaken. God fylde og deilig eplesmak gjør denne sideren til en suksess under frokosten.

Lagmann – Aga Sideri

Lagmann er en smaksrik, lett musserende og svært anvendelig sider. Smaken har noter av sitrus, syrlig eple og modne bær. Eplesmaken skinner og fylden er god. Syren i sideren gjør at den passer godt til oster, fet fisk og potetsalat.

57/2 – Store Naa Siderkompani

En god sider med fine smaker. Smaksnoter av gule epler, krydder og bær. Fin karbonering og medium ettersmak. En enkel sider og god sider som passer godt til frokosten 17. mai!

1808 – Kvestad Sideri

1808 er en fyldig og smaksrik sider. Noter av sitrus, pære, bær og urter i smaken. Flott eplesmak og musserende preg. Dette er behagelig, rundt og godt. Munnfølelse er sødmefylt og ettersmaken lang. Passer godt til maten og festen!


Vi ønsker deg en riktig god 17- mai feiring!

Lyst å prøve øl til 17. mai-frokosten? Se hva du bør ha i glasset!

Gode gavetips til bursdag, jubilanten eller bryllupsparet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *