Publisert Legg igjen en kommentar

Sprudlende norske øl til 17.mai feiringen

Sprudlende norske oel til 17. mai
Sprudlende norske oel til 17. mai
Fem gode tips til feiringen av 17mai Foto Trond A Lierhagen

Gjør 17. mai ekstra sprudlende og forfriskende i år med godt øl i glasset! Her er seks gode norske øltips til nasjonaldagen.

Vi har valgt ut seks friske, syrlige og sprudlende øl som kan nytes og passe til både frokosten så vel som festen 17. mai.

Samtlige av disse ølene passe utmerket både som aperitif og som en oppfriskende kombinasjon med ulike desserter og bær.  For å gi et par spesifikke eksempler, så vil dette være utmerkede kombinasjoner med pavlova, og om du skal servere ost vil chevre være en perfekt ost til disse ølene.

Stor 17. mai guide! Oppskrifter – mat og drikketips

Berentsen Cloudberry Imperial Gose

Gose er en type surøl tillaget med havsalt, og denne varianten fra Berentsen inneholder i tillegg deilige norske multer og koriander. Resultatet er en smaksrik og forfriskende øl som er syrlig, fruktig og lett urtepreget med god aroma og smak av multer.

Lindheim Farmers Reserve Avalon

Dette er en surøl tilsatt plomme som er fermentert i ståltank og annengangsgjæret i rødvinsfat med villgjær. Resultatet er en frisk, sprudlende eik-og-plommepreget smak med god fylde.

Nøgne Ø Wegelage

Wegelage fra Nøgne Ø er en spontangjæret og fatmodnet kriek, som er en syrlig, tørr og sprudlende kirsebærsurøl. Med denne burgunderrøde ølen i glasset vil nasjonaldagen forfriskes!

Lindheim Impure

Dette ølet er mesket med eplejuice i stedet for vann, og har blitt syrnet med yoghurt før villgjæring på vinfat i to år. Det er også tilsatt plomme i fem måneder før flasking. Resultatet er en syrlig og vinøs øl med fatpreg og gode smaker av plomme og epler.

Geiranger Bryggeri Sur & Snasen

Dette surølet er tillaget med bringebær, kveikgjær fra Årset og er syrnet med melkesyrebakterer. Et lett og forfriskende øl med et fint humlepreg og god smak av naturlige bringebær.

Oslo Brewing Sunshine Sour

Denne solfylte ølen er tilsatt pureer av mandarin, appelsin, aprikos og sitron og er syrnet med gjærtypen philly sour. Resultatet er en syrlig, kremet og frisk øl med masse gode naturlige smaker av de ulike fruktene som er tilsatt.

Skål og hurra for 17. mai!

Gi verten en smaksrik gave på 17. mai!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *