Publisert Legg igjen en kommentar

Stockholm Beer & Whisky Festival

Stemning fra festival

Stemning fra festival
24.-26. september gikk Stockholm Beer & Whisky festival av stabelen. Undertegnede, Inga Greve, var til stede for å ta pulsen på hva som skjer på den svenske ølscenen! Det ble også tid til et besøk hos CAP Brewery og Stockholm Brewing Co.


Illustrasjonsfoto: Frode Henriksen

Stockholm Beer & Whisky festival, som holder til på Nacka strand, startet i 1992 som Stockholm Beer festival. Aftonbladet skrev på den tiden “De kom gåandes, cyklandes, åkandes med buss… Fan vet hur, men de kom.” Og med det begynte det som skulle bli verdens største whiskymesse, verdens nest største ølmesse, og ikke minst verdens mest anerkjente drikkevaremesse.

Guiding mulig

Festivalen går over to helger i september/oktober fra torsdag til lørdag. 2014 ble ett rekordår med rundt 36 000 besøkende. I år forventet festivalen omtrent det samme antallet Törstiga människor. På festivalen i år hadde de over 169 utstillere fra forskjellige bryggerier, destillerier, importører og distributører fra verden rundt. Tilsammen stilte de ut over 5000 ulike drikkevarer.

De kom gåandes, cyklandes, åkandes med buss… Fan vet hur, men de kom.

Aftonbladet

Her tilbyr de også folk å bli skolert i både øl, whisky, grappa og cider, fra nybegynnere til videregående. Vil man lære litt mer om de forskjellige øl og whisky-bryggeriene kan man også melde seg på masterclasses, hvor en representant fra bryggeriet guider deg gjennom sin øl eller whisky, og gir deg en innføring i hvem de er.

Inntrykket man sitter igjen med er at dette er en veldig godt organisert og profesjonell messe. Hver utstiller får frie hender til å bygge opp sin stand, og der sparer man ikke en krone for å vise seg frem! Man skulle tro man gikk inn i en bar på mange av standene til de største aktørene. Det eneste som manglet, var kanskje noen spyttebøtter for de som ville smake seg gjennom alt.

God bredde

Dette er en plass både for den uvitende og de med bred kunnskap. Her hadde man 3 haller å gå innom for å utforske forskjellige drikkervarer. Man kan trygt si at det trengs minst torsdag til lørdag for å nå innom alle tre. Ble man sulten kunne man gå ut til matområdet, hvor det stod ett variert utvalg av foodtrucks og serverte deilig mat til en billig penge. Hadde man lyst på en real fest, var det også ett avgrenset område for de som ville rope «Prost!» og kle seg ut til Oktoberfest!

Do-kø var faktisk ikke ett problem, noe som er veldig imponerende på en så stor drikkevaremesse.

Skal du velge deg én, velg denne!

Hvis du noen gang i livet får muligheten til å ta turen til Stockholm Beer & Whisky festival, anbefales dét på det varmeste. Her kan man dra for nye opplevelser, inntrykk og inspirasjon! Festivalen har allerede inspirert mange tusen i drikkevarebransjen over hele verden. Neste år feirer festivalen 25 år og gir i den anledning ut en jubileumsbok hvor de viser festivalen i bilder og historier gjennom tiden de har holdt på.

Vil du dit neste år, anbefaler jeg å kjøpe billett i god tid og møte opp tidlig. Da slipper du verdens lengste kø og får smakt mest mulig. Ellers er det bare å drikke mye vann, spise jevnlig og kose seg!

NB: Husk notatblokk eller et bra kamera for dokumentasjon på alt du smaker!


2. november 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *