En Whsky Sour lignende cocktail med witbier, appelsin og sitrus. Forfriskende og syrlig – passer for de fleste anledninger man ønsker å servere noe annerledes.
Publisert: 02.03.16
Foto: Frode Henriksen
Kategori: Dessert/ bakverk
Vi i Ølakademiet er naturlig nok veldig glad i øl. Men det betyr ikke at vi ikke er åpne for å eksperimentere. Derfor deler vi nå med deg vår deilige oppskrift på en øl-cocktail som kan passe godt på våren og sommeren.
Den kan minne om den velkjente Whisky Sour, men med oppfriskende øl tilsatt!
Dette trenger du (2 cocktail):
- 8 cl Ægir Siw Witbier (eller annen Wit med alkoholstyrke fra 4 til 7%)
- 1 ss appelsinmarmelade
- 6 cl Bourbon
- 2 cl presset sitron
- 4 cl sukkerlake/sirup
- 2 dråper Angostura Orange
Slik gjør du:
Hell alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen med isbiter i en cocktail-shaker, og rist det hele.
Hell det over i whisky-glass, og topp det hele med witbier.
Server med en liten sitronskive på kanten av glasset.