Tappelinje

Tigerstadens vannhull

5
(2)

Tappelinje

Oslo har etter hvert greid å få et rykte på seg som en svært bra ølby. Vi i Ølakademiet har selvsagt gått noen av stedene nærmere i sømmene og gir deg her ti ølsteder, som er verdt å besøke i hovedstaden.


Foto: Frode Henriksen

Brus

Den diskret inngangen til Brus sier det meste om stedet, det her er en liten bortgjemt perle for de som setter pris på kvalitetsøl i rolige omgivelser. Det danske bryggeriet To Øl har hatt stor suksess med Brus i København, det norske avkommet er riktignok mye mindre, men sjarmen er den samme. Nydelig gjennomført stilren interiør kler stedet godt og det er alltid noe deilig voksenbrus på tavlen. I skrivende stund er det 24 tappelinjer, hvor noen av linjene er dedikert til Cocktails. Her finner du flere av BRUS sine egne øl, men også øl fra gjestebryggerier og mye nordisk øl.

Hvor: Osterhaus gate 11, 0183 Oslo

Gaasa

La oss ta det viktigste først; ølutvalget. Gaasa er ikke det stedet i Oslo som har flest tappelinjer eller den lengste flaskelisten på ølmenyen. Men, stedet er en deilig oase i en heller røff gate, her er en svær bakgård og en nesten like stor forgård for varme sommerdager. Innendørs blir man møtt av hyggelig betjening og kjøper man en øl, så kan man spille biljard gratis. Selv om ølutvalget er ikke gedigent, så er det masse kvalitetsøl tilgjengelig. Stort fokus på skandinaviske bryggerier.

Hvor: Storgata 36 B, 0182 Oslo

Brygg

Brygg har et av de største lokalene for inntak av godt øl, her kan man faktisk gjøre mer enn å kun drikke øl også. Man kan både spille bordtennis og spise treet food er tilgjengelig. Brygg har ofte mye spennende på tappelinjen og har ofte “tap takeovers” med forskjellige bryggerier.  På flaskelisten finner man ofte spennende ting som ikke er så lett å finne andre steder og det virker som det er god rotasjon på flaskelisten.

Hvor: Storgata 7, 0155 Oslo

Håndslag

Youngstorget har blitt den nye mingleplassen til folk som er glad i godt øl og god mat. Håndslag er et friskt pust på ølscenen, med en morsom bar “delt i to”. Den fremre delen er hvor de mer vanlige ølene holder til, men på baksiden av baren får håndverksbryggeriene fritt spillerom. Hver måned er det masse godsaker fra et bestemt håndverksbryggeri. Hyggelig atmosfære og kort ved til gode spisesteder gjør Håndslag til et attraktivt sted å begynne kvelden på.

Hvor : Youngs Gate 19, 0118 Oslo

Hopyard

Få steder i Oslo, om noen, greier å toppe flaskelisten til Hopyard. Stedet er spesielt bra på utvalget surøl og mørkt øl. God rotasjon på tappelinjen, men noe som virker som et fast øl er den ufiltrerte versjonen av Pilsner Urquell, som alene er grunn nok å besøke stedet. Hopyard befinner seg i Mathallen, fint plassert blant mye godsaker i matverden. En liten uteservering finnes også. Prisene for snitt av øl er hyggelige om man vil sample litt forskjellig.

Hvor: Mathallen Oslo, Vulkan 5, 0178 Oslo

Mysterud Bar

Nabolagspuben på Sagene er et flott tilskudd til det allerede hyggelige området. Her er det høyt under taket og puben har et variert klientell. Flaskelisten er lang og har mye interessant øl, hyggelig og serviceinstilt betjening vil nok hjelpe til med å finne den riktige ølen for deg. Det serveres også enkel fingermat, de ristede mandlene anbefales!

Hvor: Arendalsgata 18, 0463 Oslo

RØØR

RØØR har Oslos mest «sinnsyke» tappelinje, det er så mange tappelinjer at det kan gå litt i rør. Vi telte ca. 60 øl på tapp, og vi snakker god kvalitet på det meste som finnes på tapp. Her finner man bryggerier fra hele verden og innenfor alle stiler. Lokalet er stort og høyt under taket, slik at en røff industrifølelse følger med på besøket.

Hvor: Rosenkrantz’ gate 4, 0159 Oslo

Schouskjelleren

I det gamle produksjons og lagerlokalet (som senere ble omgjort til festlokaler) til Schous Bryggeri befinner det seg nå en svært hyggelig pub, mye kvalitetsøl fra inn og utland. Flaskelisten innholder ofte øl som ellers er vanskelig å få tak i. Alltid hyggelig service og ofte spennende arrangementer som tap take overs og meet and greet.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Ølbaren på Kulturhuset

Selvsagt skal et hus på 2000 kvadratmeter huse det meste av kultur, også øl. Ølbaren ligger i 2 etasje og har 22 tappelinjer, her er det litt av hvert å få. Flaskelisten er veldig bra, mye fokus på norsk øl i Ølbaren. Hver oppmerksom på at det er fort å gå seg «litt vill» i det enorme lokalet som spenner over tre etasjer.

Hvor: Youngs gate 6, 0181 Oslo

Mad Goat Tap Room

Grønlands skjulte perle, Mad Goat er en særdeles trivelig plass. Med godt øl til en rimelig penge og gode burger, om man vil ha noe næring i fast form ved siden av. Atmosfæren og servicen er alltid på topp, og for de som er glad i sport og spill, så virker det som det alltid ruller en kamp over skjermene der.

Hvor: Mandalls gate 10, 0190 Oslo


Saken er første gang publisert 5. jul 2017

Likte du dette?

Gi oss en tilbakemelding.

Snittrangering: 5 / 5. Antall stemmer: 2

Ingen rangeringer ennå, bli den første!

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

... hva kunne vi gjort annerledes?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *