Tappelinje

Tigerstadens vannhull

Tappelinje

Oslo har etter hvert greid å få et rykte på seg som en svært bra ølby. Vi i Ølakademiet har selvsagt gått noen av stedene nærmere i sømmene og gir deg her ni ølsteder, samt et cidersted som er verdt å besøke i hovedstaden.


Foto: Frode Henriksen

Brus

Den diskret inngangen til Brus sier det meste om stedet, det her er en liten bortgjemt perle for de som setter pris på kvalitetsøl i rolige omgivelser. Det danske bryggeriet To Øl har hatt stor suksess med Brus i København, det norske avkommet er riktignok mye mindre, men sjarmen er den samme. Nydelig gjennomført stilren interiør kler stedet godt og det er alltid noe deilig voksenbrus på tavlen. I skrivende stund er det 24 tappelinjer, hvor noen av linjene er dedikert til Cocktails. Her finner du flere av BRUS sine egne øl, men også øl fra gjestebryggerier og mye nordisk øl.

Hvor: Osterhaus gate 11, 0183 Oslo

Gaasa

La oss ta det viktigste først; ølutvalget. Gaasa er ikke det stedet i Oslo som har flest tappelinjer eller den lengste flaskelisten på ølmenyen. Men, stedet er en deilig oase i en heller røff gate, her er en svær bakgård og en nesten like stor forgård for varme sommerdager. Innendørs blir man møtt av hyggelig betjening og kjøper man en øl, så kan man spille biljard gratis. Selv om ølutvalget er ikke gedigent, så er det masse kvalitetsøl tilgjengelig. Stort fokus på skandinaviske bryggerier.

Hvor: Storgata 36 B, 0182 Oslo

Egget Kafe

Midt på Grünerløkka finner man denne koselige kafeen. Egget befinner seg i et litt roligere område enn de fleste stedene som er ellers å finne på Løkka. Egget vipper mellom et rustikk spisested og en enkel pub med et bra utvalg i øl. Uteserveringen er svært populær når det er finvær, men om du finner en plass er dette et nydelig sted å nyte et par øl. På flaskelisten finner man ofte spennende ting som ikke er så lett å finne andre steder og det virker som det er god rotasjon på flaskelisten.

Hvor: Kirkegårdsgata 7A, 0558 Oslo

Håndslag

Youngstorget har blitt den nye mingleplassen til folk som er glad i godt øl og god mat. Håndslag er et friskt pust på ølscenen, med en morsom bar “delt i to”. Den fremre delen er hvor de mer vanlige ølene holder til, men på baksiden av baren får håndverksbryggeriene fritt spillerom. Hver måned er det masse godsaker fra et bestemt håndverksbryggeri. Hyggelig atmosfære og kort ved til gode spisesteder gjør Håndslag til et attraktivt sted å begynne kvelden på.

Hvor : Youngs Gate 19, 0118 Oslo

Hopyard

Få steder i Oslo, om noen, greier å toppe flaskelisten til Hopyard. Stedet er spesielt bra på utvalget surøl og mørkt øl. God rotasjon på tappelinjen, men noe som virker som et fast øl er den ufiltrerte versjonen av Pilsner Urquell, som alene er grunn nok å besøke stedet. Hopyard befinner seg i Mathallen, fint plassert blant mye godsaker i matverden. En liten uteservering finnes også. Prisene for snitt av øl er hyggelige om man vil sample litt forskjellig.

Hvor: Mathallen Oslo, Vulkan 5, 0178 Oslo

RØØR

Nyåpnede RØØR går rett inn på listen vår med sin «sinnsyke» tappelinje, det er så mange tappelinjer at det kan gå litt i rør. Vi telte ca. 60 øl på tapp, og vi snakker god kvalitet på det som finnes. Her finner man bryggerier fra hele verden og innenfor alle stiler. Lokalet er stort og høyt under taket, hvor røff industrifølelse følger med.

Hvor: Rosenkrantz’ gate 4, 0159 Oslo

Oculus

Cervisiam sin egen bar, men som inneholder mye mer enn kun deres eget øl. Et lite lokale med et ganske heftig, nesten kitchy uttrykk. Tappekranene har alltid noe spennende å tilby, uansett hvilken ølstil du skulle ønske. Flaskelisten er tilsvarende spennende med ganske hyggelige priser.

Hvor: Torggata 18, 0181 Oslo

Schouskjelleren

I det gamle produksjons og lagerlokalet (som senere ble omgjort til festlokaler) til Schous Bryggeri befinner det seg nå en svært hyggelig pub, mye kvalitetsøl fra inn og utland. Flaskelisten innholder ofte øl som ellers er vanskelig å få tak i. Alltid hyggelig service og ofte spennende arrangementer som tap take overs og meet and greet.

Hvor: Trondheimsveien 2, 0560 Oslo

Ølbaren på Kulturhuset

Selvsagt skal et hus på 2000 kvadratmeter huse det meste av kultur, også øl. Ølbaren ligger i 2 etasje og har 22 tappelinjer, her er det litt av hvert å få. Flaskelisten er veldig bra, mye fokus på norsk øl i Ølbaren. Hver oppmerksom på at det er fort å gå seg «litt vill» i det enorme lokalet som spenner over tre etasjer.

Hvor: Youngs gate 6, 0181 Oslo

Himkok

Ikke et ølsted teknisk sett, her går det som oftest i sterkere saker. Bak en ekstremt intetsigende dør befinner Himkok seg. Her har de eget destilleri og man kan smake deres sprit. Vi velger å ha fokus på Ciderbaren deres som ligger i samme lokale, bare lengre inn. Her får man sødmefylt norsk cider eller langt tørrere fransk cider. Her røykes det sigarer og nippes til cider. Utvalget er ikke enormt, men svært spennende å ha et egen ciderbar i Oslo. Himkok er for øvrig kåret til en av verdens beste barer.

Hvor: Storgata 27, 0184 Oslo


Saken er første gang publisert 5. jul 2017

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Del med dine venner...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *