Påsken er her igjen. I disse dager oppfordres vi alle til å velge norsk. Vi har satt sammen noen gode forslag til handleposen, bestående av lokal mat og drikke.
Lag en påskeinspirert goodiebag fylt av gode smaker for voksne. Enten til deg selv, familien, en venn eller noen som fortjener en liten overraskelse.
Kjøp norsk og støtt opp de lokale mat og drikkeprodusentene.
1. Pølser fra Metervare
I påsken skal det grilles og båles og da står gode pølser på menyen. Hvorfor
ikke velge pølser fra Norges minste og beste pølsemakeri?
2. Sennep fra
Arctic Mustard
Til påskens pølser eller gravlaks hører god norsk sennep eller sennepssaus,
laget med kunnskap og lange tradisjoner. Alle produkter blir produsert av
BeiarVekst, som er en attføringsbedrift på Trones.
3. Prisbelønnet ost fra Gangstad
Gårdsysteri
På Gangstad Gård handler det om å bruke tid. Tid til kyrne. Tid til å yste den
beste osten og til å modne den. Prøv Nidelven Blå som vant VM i ost i Italia
oktober 2019 (World Cheese Awards).
4. Lammelår fra Lofotlam
Tradisjon tro skal vi i påsken spise lammestek. Velg lam i verdensklasse fra
Lofoten, der lammekjøttet er naturlig saltet fra naturens side. Dyra beiter
nemlig i fjæra.
5. Spekemat fra Tind
Tind Spekevarer ligger ved de flotte Sunnmørsalpene. Her har de produsert
spekepølser siden 1884. Kjøttsmaken, krydret og modningen settes fremst, slik
at man får det spennende smaksbilde.
6. Flatbrød fra Røros
bakeri
Til spekemat hører godt flatbrød. Rørosbaker’n produserer et utvalg
kvalitetsprodukter med utgangspunkt i gamle, tradisjonelle oppskrifter som ble
brukt i Røros-området for over 100 år siden.
7. Sjokolade fra Jentene
på Tunet – Chocolatier
Fra Jentene på Tunet i Selbu får du norsk sjokolade laget med kjærlighet og
godt håndverk. Hva med å prøve den prisvinnende lakrissjokoladen, som fra
første dag fikk navnet Lakrislykke? Eller hvorfor ikke la deg friste av 6
utvalgte sjokoladebiter til påskekosen?
8. Egg fra Gjølberg Gård
Egg hører til påsken. På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad går dyra
fritt og dyrevelferden står i fokus. Hønene velger selv hvor de vil oppholde
seg, de sandbader ved behov og går til ro om kvelden på vagler.
9. Sider fra HardangerEpler fra Hardanger har en historie som går gjennom århundrer, og eplesider har blitt produsert i Hardanger siden 1900-tallet. Viste du at sider frå Hardanger er beskyttet med egen geografisk betegnelse?
10. Håndverksøl fra
lokale bryggerier
I Norge er det håndverksbryggeriene som holder påskeøltradisjonen i hevd. Velg
ditt påskeøl fra Gulating eller Vinmonopolet. Eller kjøp ditt lokale øl
fra med direkte hjemlevering.
Bruk gjerne våre tips når du skal fylle handlekurven.
Noen selger i din lokale matbutikk, noen selger via nettbutikker, noen har egne utslag, men alle trenger at nettopp du kjøper maten de lager. Sjekk produsentenes hjemmesider for utsalgssteder.
Se også vår artikkel om: Påskeøl – tradisjonen og øl til påskemat
Trenger du en gave? Opplevelser og kunnskap er blant de mest populære gavene å gi. Ølakademiets kurs er som skapt for den som er glad i god mat og drikke.
God Påske!