Publisert Legg igjen en kommentar

10 norske mat- og drikketips til påske

Har du prøvd øl til sjokolade Porter eller stout i kombinasjon med mørk sjokolade gjør livet verdt å leve Foto Therese Lee

Påsken er her igjen. I disse dager oppfordres vi alle til å velge norsk. Vi har satt sammen noen gode forslag til handleposen, bestående av lokal mat og drikke.

  • 06.04.2020
  • Ølakademiet
  • Therese Lee

Lag en påskeinspirert goodiebag fylt av gode smaker for voksne. Enten til deg selv, familien, en venn eller noen som fortjener en liten overraskelse.

Kjøp norsk og støtt opp de lokale mat og drikkeprodusentene.

1. Pølser fra Metervare
I påsken skal det grilles og båles og da står gode pølser på menyen. Hvorfor ikke velge pølser fra Norges minste og beste pølsemakeri?

2. Sennep fra Arctic Mustard
Til påskens pølser eller gravlaks hører god norsk sennep eller sennepssaus, laget med kunnskap og lange tradisjoner. Alle produkter blir produsert av BeiarVekst, som er en attføringsbedrift på Trones.

3. Prisbelønnet ost fra Gangstad Gårdsysteri
På Gangstad Gård handler det om å bruke tid. Tid til kyrne. Tid til å yste den beste osten og til å modne den. Prøv Nidelven Blå som vant VM i ost i Italia oktober 2019 (World Cheese Awards).

4. Lammelår fra Lofotlam
Tradisjon tro skal vi i påsken spise lammestek. Velg lam i verdensklasse fra Lofoten, der lammekjøttet er naturlig saltet fra naturens side. Dyra beiter nemlig i fjæra.

5. Spekemat fra Tind
Tind Spekevarer ligger ved de flotte Sunnmørsalpene. Her har de produsert spekepølser siden 1884. Kjøttsmaken, krydret og modningen settes fremst, slik at man får det spennende smaksbilde.

6. Flatbrød fra Røros bakeri
Til spekemat hører godt flatbrød. Rørosbaker’n produserer et utvalg kvalitetsprodukter med utgangspunkt i gamle, tradisjonelle oppskrifter som ble brukt i Røros-området for over 100 år siden.

7. Sjokolade fra Jentene på Tunet – Chocolatier
Fra Jentene på Tunet i Selbu får du norsk sjokolade laget med kjærlighet og godt håndverk. Hva med å prøve den prisvinnende lakrissjokoladen, som fra første dag fikk navnet Lakrislykke? Eller hvorfor ikke la deg friste av 6 utvalgte sjokoladebiter til påskekosen?

8. Egg fra Gjølberg Gård
Egg hører til påsken. På Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad går dyra fritt og dyrevelferden står i fokus. Hønene velger selv hvor de vil oppholde seg, de sandbader ved behov og går til ro om kvelden på vagler.

9. Sider fra HardangerEpler fra Hardanger har en historie som går gjennom århundrer, og eplesider har blitt produsert i Hardanger siden 1900-tallet. Viste du at sider frå Hardanger er beskyttet med egen geografisk betegnelse?

10. Håndverksøl fra lokale bryggerier
I Norge er det håndverksbryggeriene som holder påskeøltradisjonen i hevd. Velg ditt påskeøl fra  Gulating eller Vinmonopolet. Eller kjøp ditt lokale øl fra med direkte hjemlevering.

Bruk gjerne våre tips når du skal fylle handlekurven.

Noen selger i din lokale matbutikk, noen selger via nettbutikker, noen har egne utslag, men alle trenger at nettopp du kjøper maten de lager. Sjekk produsentenes hjemmesider for utsalgssteder.

Se også vår artikkel om:  Påskeøl – tradisjonen og øl til påskemat

Trenger du en gave? Opplevelser og kunnskap er blant de mest populære gavene å gi. Ølakademiets kurs er som skapt for den som er glad i god mat og drikke.

God Påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *