Publisert Legg igjen en kommentar

10 ting å ha med seg på påskefjellet

10 ting å ha med seg på påskefjellet. Foto: Malene Kolstø

Om du skal på hytta i påsken, eller på ski er det mye utstyr som skal med. Vi minner om planleggingen, fjellvettreglene, de små viktige ting og noen gode tips for solveggen.

Fjellvettreglene kjenner vi nordmenn godt, selv om vi kanskje ikke husker alle. De første reglene kom i 1952 og er råd som Turistforeningen og Norges Rødekors har laget for å forebygge ulykker i fjellet. I dag er det ni råd som gjelder etter at reglene ble revidert i 2016. Et god tips er å lære seg reglene og følge de.

Her er de ni Fjellvettreglene!

Fjellvettregel nummer fem, sier at du skal ha med deg nødvendig utstyr for å hjelpe deg selv og andre. Rådet gir deg ikke noen utfyllende liste, men oppfordrer deg til å pakke smart! Førstehjelpsutstyr og enkeltmannspakka er alltid lurt å ha med seg på tur. Skal du på dagstur, har Rødekors laget en liste for hvordan du bør pakke.

Skal du på hytta, tenker vi at det første du bør gjøre ved ankomst er å bytte batteri i brannvarsleren. Batterier er også kjekt å ha med seg til lommelykta.

Ut på tur, aldri sur

Vi sier alltid ut på tur, aldri sur! Pakk med deg god mat og drikke, uansett om turen er kort eller lang. Appelsin og Kvikk-Lunsj er alltid fast i sekken når du skal på påsketur. Det bør også kart og kompass være, da alle steder ikke har mobildekning. Med kart og kompass, holder man lett kontroll på hvor man er.

Å forberede seg til tur i fjellet handler om å ruste seg for uvær. Men kanskje også like gjerne godt vær. Ta med solbriller og solkrem, slik at du ikke blir snøblind og solbrent.

I påska skal det også være sosialt

Etter en lang skitur, er det godt med litt avslapning i solveggen, og da er det godt med kald forfriskende drikke. Det kan være Solo, påskeøl eller en kald pils. Men det er heller ikke feil med en alkoholfri- øl eller sider.

Se alle: Øl- og produkttestene til Ølakademiet med alle terningkast!

Etter middag, skal det være sosialt og gøy for familien eller med gode venner. Da er det kortstokk eller Yazty-blokka som gjelder. På vinneren vanker det påskemarsipan og for taperen vanker det lett jogg rundt hytta eller utedoen.

Påska er rett rundt hjørnet, ta godt vare på hverandre. Husk å planlegg turene godt, meld fra hvor du går og bruk de åtte øvrige fjellvettreglene. Slik blir det en fantastisk og trygg tur!

Nyt sola og fjellet – Vi ønsker God Påske!


Gode gavetips til bursdager
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *