

Påsken er tiden for god mat og drikke. Hvilket øl skal du velge til den tradisjonelle påskematen? Vi gir deg noen svar!
Påsken står for døra og mange valg skal tas, også drikke til påskematen. Hvilke øltyper passer til maten vi spiser i påsken. Nedenfor finner du noen tips som gjør valgene dine enklere.
Se også: Øl- og produkttestene til Ølakademiet med alle terningkast!
Ølvalgene til lam og lyst kjøtt
Til lammelåret er det fint med smaksrike og komplekse øltyper. Velg gjerne de ølene som har god maltsødme og noe høyere alkohol. Gode valg er belgisk klosterøl eller brown ales. Har du klassiske juleøl igjen fra i fjor, er disse også gode valg. Ønsker du derimot et lysere øl, kan saison fungere godt.
Til skinkestek eller kylling kan du velge bayer eller bokkøl. Et lyst alternativ er wit eller hveteøl.
Påskens lammestek med øl – Prøv denne oppskriften!
Øl og pølser
Pølser inneholder mye salt, fett og er ofte røkte. En fruktig IPA eller pale ale vil gjøre underverker, spesielt om om pølsene/kjøttet har en spicy touch. Er du på wienerpølser og termos? Da vil fruktige og gode pilsnere gjøre susen.
Spekemat smaker godt med øl
Til påskens spekemat kan du med fordel velge et øl som har noe bitterhet og god fruktighet. Her kan du trygt velge et av påskeølene. Men en pale ale fra Vinmonopolet vil også sende smaksløkene dine til himmels. Kombinasjonen lett og lyst øl til spekemat i solveggen, er rett og slett uslåelig!

Øl til Kvikk Lunsj, appelsin og påskemarsipan
Hva med øl til påskeklassikerne Kvikk Lunsj, appelsin og påskemarsipan?
Ut på tur, aldri sur! Kvikk Lunsj er en del av den norske folkesjela. Kan vi drikke øl til sjokoladen? Ja visst! Sjokolade og øl smaker himmelsk sammen, men hovedregelen er at du må velge et maltrikt og sødmefylt øl.
Prøv en alkoholsvak porter, en belgisk brun om du er glad i maltrike og sterke øl. Sødmen i begge disse, bør gå bra til den enkle, men veldig gode sjokoladen Kvikk Lunsj.
Påskemarsipanen kan i likhet med Kvikk Lunsj passe godt til belgisk brun, porter eller stout om den ikke er for bitter. Porter eller stout i butikkstyrke er et godt alternativ.
Til appelsin er det hveteøl og belgisk wit som gjelder. Går du for en witbier, blir det perfekt match. Da ølet er brygget med appelsinskall og knuste korianderfrø.
Påskeøl i solveggen
Etter en skitur smaker det godt med en øl i solveggen. Et godt valg er påskeøl som ofte er fruktig, friskt og leskende. Ølene er lyse – gylne. Noen av dem har fin fylde og noe krydret preg, som gjør at de også passer godt til påskens mat.
Se også testen – De beste norske påskeølene 2023
God Påske!