Påskens lammestek med øl – oppskrift

Lammestek er for mange påskematens mor. Ikke så rart, da lam gjennom tidene ofte har blitt sett på som uskyld, og var en vanlig offergave i påsketradisjonen.

Publisert: 12.04.19

Foto: Istockphoto.com/bhofack2

Type rett: Hovedrett

Vanskelighetsgrad: Enkel

Det var viktig å finne det best egnede lammet til ofringen, og ofte valgte man det lammet som ble født først. Uansett om du velger å gå så nøye til verks eller ikke – bruker du øl i bunnen av langpannen får du en ny, smakfull vri på en av våre mest tradisjonsrike retter!

Lammestek

Dette trenger du (ca 6 personer):

  • 1 stk lammelår, rundt 2,5kg.
  • 2ts pepper
  • Rosmarin, fersk
  • 5 hvitløkfedd
  • 2 løk
  • 1 dl øl (Bayer er et godt valg!)

Tips: La gjerne lammesteken ligge i romtemperatur et par timer før steking – du vil da få et jevnere og bedre resultat. Foretrekker, du som oss, surret lammestek er det fritt fram!

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 125 grader.
  • Gni lammesteken inn med salt og pepper. Grovhakk hvitløksfedd og rosmarin. Lag små snitt i overflaten på lammesteken og fyll inn med hvitløk og rosmarinen.
  • Stek lammet raskt på alle sidere i meierismør for du setter denne inn i ovnen.
  • Grovhakk løken og hell mørkt øl med løk i stekebrettet du skal bruke til lammesteken og plasser lammesteken på toppen.

Vi anbefaler deg å bruke steketermometer som du stikker inn i den tykkeste delen av kjøttet. Steketermometeret skal vise ca. 64-67 grader, dette vil ta omkring 2,5 t.


Bli inspirert på et kurs om øl og mat!

Lyst å bli den som kan briljere med kunnskap om øl og mat? På våre kurs lærer du å velge riktig øl til mat mens du smaker deg gjennom spennende kombinasjoner. Perfekt også som gavekort!


Det er deretter veldig viktig å la lammet få hvile 30-60minutter.

Anbefalt tilbehør:

Ovnsbakte grønnsaker og potet

Sjysaus

Sil av kraften som har dannet seg i bunnen av langpannen mens steken hviler. Sil den over i en kjele, og tilsett laurbærblad og 1 ts brunt sukker. Gi sausen et oppkok og la den småputre frem til kjøttet har hvilt ferdig. Dersom du ønsker kan du også tilsette litt mer øl underveis. Sørg for at du bruker et mørkt og sødmefylt øl.


Første gang publisert 27.03.2015. Omskrevet og republisert til glede for nye lesere.

Siste oppskifter fra Ølakademiet
Oppskrift – saftig sjokoladekake med øl 9 april 2019- Dette er oppskriften mange besøkende har bedd på sine knær etter. En saftig, mørk sjokoladekake med øl i, servert på…
Saftige vafler med øl | Oppskrift 22 mars 2019- Gjør en vri på vaffelrøren ved å tilsette øl. Da får du saftige vafler med et lett krydderpreg fra ølet.…
Påskens lammestek med øl – oppskrift 19 mars 2019- Lammestek er for mange påskematens mor. Ikke så rart, da lam gjennom tidene ofte har blitt sett på som uskyld,…

Hvor godt likte du innlegget?

Ranger det med stjerner!

Snittrangering: / 5. Antall stemmer:

Siden du likte dette ...

Følg oss for lignende saker!

Beklager at innlegget ikke falt i smak.

Hjelp oss å bli bedre ...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *