

Bli med på en smaking med ost, øl og sider i kombinasjon. Vår sommelier besøker Lakselv og gir deg en smaksrik og gøyal opplevelse på Marthes Bistro!
Ost, øl og sider passer svært godt sammen. Lær kunsten å kombinere smakene med vår sommelier! Bli med på smaking 7. september 2024!
Er du glad i ost, øl og sider? Da er denne opplevelsen perfekt for deg. På kurset lærer du å kombinere ost, øl og sider gjennom praktisk smaking, enkle teknikker og gode tips.
Hvorfor passer ost sammen med øl og norsk sider? Vi gir deg svarene når kombinasjonene treffer! Det bli historiefortelling og du lærer litt om produksjon, råvarer og ulike øl- og siderstiler.
Kursholder er Jørn Tore Persen som lover en sosial, uhøytidelig og morsom kveld i Lakselv, midt i Finnmark!
Det blir mange aha-opplevelser og fest i munnen – når kombinasjonene treffer!
Velkommen til en smaksrik og gøy opplevelse!
NB! Påmelding til kurs/smakinger er bindende. Ved påmelding godtar du våre betingelser. I etterkant av din påmelding sendes det ut betalingslenke. Det tas forbehold om minst 20 deltakere for gjennomføring.

Praktisk om smakingen
- Tid: Lørdag 7. september 2024
- Klokken: 19:00-21:00
- Kurssted: Marthes Bistro
- Adresse: Torgveien 4, 9700 Lakselv
- Varighet: 2 timer
- Pris: 850,- (betalingslenke sendes ut i etterkant av påmelding)
- Aldersgrense: 18 år
Om kursholderen
Jørn Tore Persen er utflytta finnmarking fra Lakselv. Han er fagutdannet kokk og har 19 års fartstid som kursholder. Han er lidenskapelig opptatt av norsk drikke som; øl, sider og akevitt i kombinasjon med mat.
Jørn Tore figurerer ofte som dommer i tester for landets største aviser og er Norges første Pommelier (sidersommelier) utdannet fra The Beer & Cider Academy i London.

Om norsk sider
Sider er eplekjekt! Norsk sider er ekte håndverk og en kvalitetsvare. De er mangfoldige, og finnes fra fruktige og søte til ville og syrlige, med mange nyanser i mellom ulike stiler. Norsk sider er svært matvennlig og passer ofte til lagrede oster.
De siste årene har håndverksider seilet opp på siden av håndverksbrygget øl og blitt en stadig mer vanlig i godt lag. Norsk sider har seilt opp i verdensklasse, og under CiderWorld 2020 drysset ikke mindre enn 26 medaljer, hvorav ni var gull til norske produsenter.
Om norsk øl
At øl var viktig under vikingtiden er ikke noe nytt, men akkurat hvor viktig det var er for noen ukjent. Øl hørte både fester og bloting til, og da landet skulle kristnes lot man like godt øl bli en del av de kristne høytidene.
Kunsten å brygge øl er over 10000 år gammel og er en lang og stolt tradisjon her til lands. Antall bryggerier i Norge har skutt i været de siste årene og det brygges øl rundt om på kjøkkenbenker og i borettslag.
I Norge lages det godt kvalitetsøl i alle stiler. Norsk øl egner seg godt til alle typer mat og som verdsettes høyt ikke bare her til lands, men også i det store utland.