Publisert Legg igjen en kommentar

Bursdag – gave til han, hun og hen

Bursdagsgave

Ordene bursdagsfeiring og bursdagsgave vekker både gode minner og følelser samtidig som det rører til liv, mange spørsmål og usikkerhet. Her er noen gode tips på veien.

Hva skal jeg gi i bursdagsgave? Hvor skal vi feire bursdagen? Hva ønsker de seg egentlig? Spørsmålene er mange og svarene likeså. Vi er alle der, hvor vi søker å finne løsningene og den perfekte gaven som vi håper blir godt mottatt.

Bursdag – en hellig tradisjon

Bursdagsfeiringen er en lang og hellig tradisjon der bursdagsgaver ofte er vel så viktige som selve feiringen. Det er en lang vei fra Egypterne som først feiret faraos ‘fødsel’ til bursdagsfeiringen vi kjenner i dag. Den årlige markering og gavedryss – er noe vi kan takke Romerne for. Da Egypterne feiret faraos ‘gjenfødelse’ som en gud, og Romerne feiret guttebarn, har vi heldigvis klart å få til at vi feirer alles fødsel – ikke bare gutter og guder.

Er flere ting egentlig tingen å gi i bursdagsgave?

Gavene er og blir et stort spørsmålstegn for mange, og det ligger ofte mye arbeid i å finne de perfekte gavene. Samfunnsutviklingen og trendene endrer seg mye over tid, og nyere forskning viser at stadig flere tar avstand fra det som blir sett på som det materialistiske aspektet ved gavegivning. I dag ser man stor økning i både gjenbruk og opplevelsesgaver – der man samtidig kan spare miljøet.

For hva gir man i gave til noen som har alt? – Når de fleste av oss kjøper det vi trenger. Køene i butikker rundt om i landet vitner om at det ikke nødvendigvis er ting som er tingen, når vi returnerer og bytter gavene vi har fått til jul.

Sosiale medier knytter oss sammen, men vi savner og trenger også tilstedeværelse og tiden ansikt-til-ansikt. I kjølvannet av to år med pandemi og nedstengning, setter de fleste av oss pris på den tiden vi deler ute i selskap med andre. Med andre ord, det vi trenger og alltid har godt av – er å hoppe ut i verden og pirre nysgjerrigheten med nye opplevelser – i delt glede og felleskap. Med dette i bakhodet, er det på plass med noen gavetips!

Smakssans og nysgjerrighet har vi alle til felles!

Bursdagsgaver til han eller henne, far eller mor, sønn eller datter – uansett hvem det måtte være til, vil opplevelsesgaver nesten alltid bli godt mottatt. Hva med noe man kan spise, drikke og oppleve? Om det av og til er vanskelig å finne en felles arena med de voksne barna eller noen sære venner, blir det aldri feil å dele eller gi bort en bursdagsopplevelse på sansenes arena.


Opplevelsesgaver med god smak

Enten vi skryter av å være kresne eller ydmykt later til å gi blaffen, er smak noe vi alle er opptatt av på en eller annen måte. Hos Ølakademiet er vi stolt av å kunne tilby opplevelser, der man kan nyte noen av de utallige gode og interessante smakene – livet byr på.

Her åpnes uante dører inn i nye verdener av smak og kombinasjoner. Enten det er øl, mjød, sider, whisky, akevitt eller sake. Sammen kan man oppleve smakinger og kurs med hyggelige opplevelser i varme og uformelle omgivelser i fokus. Spennende og ny kunnskap deles av våre lidenskapelige og dyktige kursholdere.

Smakene nytes mens kunnskap, nysgjerrighet og latter deles. Det man tar med seg videre er nye perspektiver, nye idéer, og ikke minst et bredere og klokere repertoar neste gang man byr gjester på middag eller står på Vinmonopolet og skal handle de edle dråpene hjem.

Vinen er selvfølgelig fin, men hva med ølet?

Er du fin drikker du vin, er du en bølle holder det med ølet! Denne typen holdning vil vi hos Ølakademiet til livs, og vi streber etter å gi øl sin velfortjente plass i ganen til alle som er opptatt av gode smaker. «Jeg trodde at jeg ikke likte øl!» er ikke uvanlig å høre begeistret fra noen av gjestene våre både under og etter kurs.

For ølets verden er så uendelig mye større og mer variert enn den gode gamle pilsen som de fleste definerer øl utifra, og om du er en av de, eller kjenner en av de som sitter fast med den samme kjære pilsen igjen og igjen er det ingen unnskyldning å skylde på dårlig utvalg lenger.

Nå står hele verdens brede ølutvalg for våre føtter og fingertupper, enten i Vinmonopolets hyller eller i de økende antall tappekranene bak bardiskene rundt i landet – og kanskje er alt man trenger for å utforske den et lite dytt med kunnskap, og et lite dryss med inspirasjon. Kom til oss, så får du begge deler!

Hvis dette pirrer din gaveinpirasjon til noen du er glad i, kan du ta en titt på våre kurs, tilbud og gavekort her.


Gode gavetips til bursdager
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *